Fehratović: U Sandžaku nedomaćinskim odnosom lokalnih vlasti uništena svaka pozitivna ekonomska perspektiva

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Radom guvernerke Narodne banke i njenog tima pokazalo se da dobrim odnosom može se dostići ono što je desetljećima bilo razarano. Ravnomjernim raspoređivanjem ulaganja na nivou cjelokupne države i zapostavljene opštine, kako kaže, narodni poslanik dr. Fehratović,  dobile su priliku.

 

Kako bi se makar donekle nadomjestilo ono što je nepravedno njima urađeno. Ovdje prije svega govorim o prostoru Sandžaka gdje je lošom privatizacijiom uništen svaki ozbiljan privredni subjekt gdje je jednim nedomaćinskim odnosom lokalnih vlasti u prethodnim periodima uništena svaka pozitivna ekonomska perspektiva, kaže dr. Jahja Fehratović narodni poslanik

 

Na taj način je  privatni biznis prljavim kapitalom gušen iz kriminalnih struktura

I gdje, zapravo, mladi ljudi nemaju mogućnost da perspektivno, ekonomski razvijaju sve svoje ideje. Smatram da u ovom periodu kada je državna kasa stabilna, kada idemo u progress razvoja cjelokupne države, trebamo malo više ulagati u tim sredinama u pogledu investicija kako je već krenulo infrastrukturnih ali I onih koje bi omogućile zapošljavanje mladim ljudima u sketorima koji su neophodni za progres I razvoj našeg društva.

 

Primjer Narodne banke treba biti onaj kjeg će I drugi slijediti kako bi, naglašava, cjelokupna naša kuća osjetila sve dobrobiti razvoja I prosperiteta koji se malo više osjećaju u centralnim dijelovima države gdje investitori utječu na progres a malo manje u rubnim dijelovima gdje bi intenzivnije trebalo raditi.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img