Home Rubrike Vijesti Svečana akademija povodom 50. godišnjice Preporoda 9. septembra

Svečana akademija povodom 50. godišnjice Preporoda 9. septembra

304

U povodu obilježavanja 50. godišnjice Islamskih informativnih novina (IIN) Preporod, 9. septembra 2021. godine u 14.30 sati, u Velikoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu, bit će održana svečana akademija.

Odlukom Organizacionog odbora Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini za obilježavanje 50. godišnjice, planirana je i dodjela javnih priznanja. Zlatna plaketa će biti uručena prethodnom reisu-l-ulemi Mustafa-ef. Ceriću, prof. dr. Hilmi Neimarliji, bivšem glavnom i odgovornom uredniku Azizu Kadribegoviću, prof. dr. Enesu Kariću i dugogodišnjem novinaru Preporoda u mirovini Bajri Pervi.

Prvi broj novina Preporod izašao je 15. septembra 1970. godine. Od tada ova novina izlazi u kontinuitetu i distribuira se u BiH i širom svijeta. Preporod ima reputaciju jednog od najznačajnijih printanih medija u BiH, a s provjerenim informacijama, člancima i analizama već 50 godina promovira univerzalne vrijednosti.

Previous articleUrušavanje se nastavlja – Bedem postao opasnost za građane
Next articleTandir u Skupštini o likvidaciji Hamidovića – Istražiti političku pozadinu ubistva, smijeniti šefa policije i tužioca