Hafiska dova za Imrana Radičevića

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Proučena je hafiska dova za Imrana Radičevića. Dvadeset i peti je hafiz Škole Kur’ana Časnog koji je svoj hifz položio pred komisijom

Dvadesetjednogodišnji Imran Radičević, student Građevinskog fakulteta iz Novog Pazara, nekadašnji učenik Gimnazije dvadeset i peti je verifikovani hafiz Kur’ana Časnog, čime je, kako kažu, krunisao dio svoje karijere.

U početku kad sam krenuo u Školu Kur’ana nisam ni pomislio da ću biti u tom putu do kraja da budem hafiz. Većina koji završe nemaju namjeru da budu na kraju hafizi. Allah, dž.š. kaže, Doista smo ovu Knjigu dali da je naslijede oni koje smo odabrali. Što znači, nebitno je da li je učenik Medrese već koga Allah, dž.š. odabere on će biti hafiz Kur’ana. To je velika čast, ali i velika odgovornost, kaže Imran Radičević hafiz

Ponosan otac Besim.

-Nisam ni sanjao da će doći do toga da moj jedini sin postane hafiz.

Škola Kur’ana časnog koja već jedanaest godina radi na promociji ovih vrijednosti i  kvaliteta nadajući se, kako kaže njen direktor hfz Irfan ef. Malić,  da ovaj hajr dominira društvom i promijeni na bolje stanje našeg naroda.

-Mubarek Olsun cijeloj Islamskoj zajednici, ulemi, imamima, cijelom bošnjačkom umetu jer su dobili još jednog čuvara Allahove, dž.š. riječi.

Hfz. Abdurahman ef. Kujević, sandžački muftija podsjeća da je i obaveza Islamske zajednice širiti znanje.

-Tako se i ponašamo. Što je više Kur’an raširen i zastupljen među našim društvom i članovima Islamske zajednice u toliko je duhovno svjetlo jače.

Inače, dvadesetak budućih hafiza još je u pripremi ili čeka termin za polaganje hifza.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img