Iz štampe izašao 312. broj lista „Glas islama“

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Iz štampe je izašao 312. broj mjesečnog lista „Glas islama“. U ovom broju čitaćete o promociji knjiga akademika Rastodera i Džogovića u Sarajevu, Podgorici, Rožajama, Gusinju, Bijelom Polju i Petnjici. Promociju knjiga upriličili su matica Bošnjačka i Almanah, radi se o dva toma Parole ili činjenice za pravo čast i slobodu Crne Gore autora akademika Šerba Rastodera i četiri toma djela Bijela knjiga žrtava Sandžaka 1941-1945 autora Fehima Džšgovića i akademika Rastodera.

Možete čitati o Bajramskoj svečanosti koja je upriličena u IC Gazilar u Novom Pazaru, toku kurbanske akcije koja se odvijala u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i Rožajama.

I ove godine delegacija Mešihata je boravila u Srebrenici gdje je klanjana dženaza namaz za 19 šehida nedužno ubijenih u Srebrenici.

Glas islama je obradio i temu Biznis foruma koji je održan u Sjenici a koji je historijski događaj u Sandžaku.

Slijedi i rubrika Centra za humanitarni rad „Hajrat“ gdje su kao i obično predstavljene njihove aktivnosti.

U ovom broju možete pročitati i „Budi član svoje zajednice -uplati članarinu“ autora msc. Haruna ef. Eminagića, „Adabi prilikom spavanja“ od Edina Redžepovića, „Esencijalna vrijednost ustanove kurbana“ dr. Sumeje Smailagić, od doc.dr. Mersade Nuruddine Agović „Stop napadu na novinare“, kao i „Pjesništvo Huseina Ljajića inspirisano zavičajem i vjerom“ autora mr. Dženisa Šaćirovića. U rublici Pitanja i odgovori možete naći odgovor na temu „Bušenje ušiju kod muškaraca“ čiji je autor dr. Rešad ef. Plojović.

SANA- Amela Salković

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img