NOVI POZIV NA UBISTVO – Bihorcu upućene prijetnje smrću – “Čeka te isto kao Hamidovića”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Asmir Bihorac, urednik grupe Za Muftiju na Facebooku, obratio se jučer PU Novi Pazar u svojstvu novinara zbog sve učestalijih prijetnji smrću koje, kako navodi, dobija iz kriminalnog milje SDP stranke Rasima Ljajića u Sjenici.

Bihorcu je putem društvenih mreža, na objavu o ubistvu Edina Hamidovića iz Sjenice, dobio prijetnje sa profila „Ibro Pasic“ u kojem je on taregtian kao glavni urednik stranice „Sjeničke novine“ zbog kojih je kriminalna organizacija I. L. izvršila ubistvo Hamidovića.

Prethodno je Bihorac putem društvenih mreža dobio upozorenje od prijatelja, da je u jednoj Bečkoj kafani poručeno „da i Bihorca čeka sudbina Hamidovića“, kojim se aludira na ubistvo koje se desilo protekle sedmice nad novinarom i urednikom FB stranice „Sjeničke novine“.

Prijetnje zbog iznošenja javnih stavova putem društvenih mreža i medija Bihorac je prijavio jučer Policijskoj upravi u Novom Pazaru, u svojstvu novinara.

– Ovo nas neće zaustaviti da se borimo protiv kriminala i kriminalaca, ma koliko se oni krili iza Rasima Ljaića i njegove stranke SDP, – poručio je Bihorac nakon davanja iskaza u Policiji.

Od PU Novi Pazar još uvijek nemamo informacije šta je poduzeto po ovoj prijavi.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img