Home Rubrike Vijesti Biševac o napadu Hodžića – Ugrožen mi je život, institucije hitno da...

Biševac o napadu Hodžića – Ugrožen mi je život, institucije hitno da reaguju

341

Odbornica Stranke pravde i pomirenja u Sjenici Dženeta Biševac potvrdila je za Agenciju SANA da je napadnuta od strane odbornika SDA Sandžaka Esada Hodžića. Kako Biševac navodi, Hodžić je na nju nasrnuo kolima. Ona je uputila apel institucijama da reaguju jer ovo nije prvi put da je Hodžić nasrnuo na nju. 

Istakla da poslije posljednjeg napada, obzirom na atmosferu nasilja koju siju politički oponenati u Sjenici, strahuje za svoj život i bezbijednost svoje porodice.

-Apelujem na državu i nadležne institucije da reaguju na nedavna dešavanja koja se događaju u Sjenici. Ja sam dana 10.08. doživjela stres i šok od strane Esada Hodžića koji me napao i ugrozio sigurnost. On je odbornik SDA Sandžaka u ostavci koji nasilno i nakon smjene drži funkciju direktora Regionalnog centra za razvoj poljoprivrede. Hodžić je nasrnuo na mene kolima. Njegov cilj ne znam šta je bio, da me zastraši ili pregazi? Hodžić me je napadao i prije. Ranije je pokušavao da me izvuče iz sale zajedno sa grupom odbornika SDA Sandžaka, više puta mi je dolazio i prijetio kući o čemu imaju zavede krivične prijave. Ovim činom smatram da mi je ugrožen život kao i bezbijednost moje porodice, još od prije 10 mjeseci sa prijetnjama koje dobijam od Hodžića upoznat je tužilac Petko Pucarević pa molim da Tužilaštvo preduzme već jednom mjere i stane u zaštitu mene i moje porodice, kazala je Biševac.

Previous articleU Ofenbahu u Njemačkoj promovisana knjiga „Sandžak-zemlja gazija i šehida“ autora Haruna Crnovršanina
Next articleŽenska mreža SPP-a o napadu na odbornicu Biševac: Izražavamo zabrinutost za bezbjednost žena u politici