Home Rubrike Vijesti Završen 23. Memorijal Pajo Potežica

Završen 23. Memorijal Pajo Potežica

380
0

U organizaciji Turističke organizacije Prijepolje održano je 23. po redu memorijalno takmičenje u visinskim skokovima u vodu “Memorijal Pajo Potežica”. Sa kamene skakaonice visoke 16 metara svoje umijeće pokazalo je 13 takmičara iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Marko Pavlović iz Kragujevca pobjednik je ovogodišnjeg takmičenja, drugo mjesto pripalo je Radu Šćepanoviću iz Kolašina, dok je treći bio još jedan Kragujevčanin Goran Bojić. Ono što je obilježilo i ovo, kao i sva prethodna takmičenja, jeste dobro druženje, porodična idila i atmosfera među takmičarima, ali i ono što je publici najvažnije – dobra i kvalitetna predstava svih skakača.

Turistička organizacija Prijepolje je i ove godine, pored pehara, obezbijedila novčane nagrade za prvo, drugo i treće mesto. Direktorica TO Prijepolje Ilda Čolović istakla je da će građani Prijepolja u Turistčkoj organizaciji uvijek imati prijatelja, te da će ovakvih i sličnih manifestacija u budućnosti biti sve više.

Skokovi u vodu održavaju se od 1998. godine, a svake godine ovaj vid sportske manifestacije postaje sve masovniji i značajniji za prijepoljski kraj. Takmičenje “Memorijal Pajo Potežica”, nosi ime od 2007. godine u spomen na Paja Potežicu, čovjeka koji je načinio veliki poduhvat i od jedne divlje plaže napravio pristojno kupalište. Uložio je dosta svog rada i truda ugrađujući i dio sebe u Petrovac.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA / PP MEDIA

Previous articleUhapšen pomagač lica koje je pucalo na Hamidovića
Next articleU Ofenbahu u Njemačkoj promovisana knjiga „Sandžak-zemlja gazija i šehida“ autora Haruna Crnovršanina