Zastave Ratka Mladića i “Nož žica Srebrenica” u Novom Pazaru – Utakmica prekinuta, publika izbačena

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Novi Pazar i Partizan od 21 sat igraju u 4. kolu Superlige. Utakmica je dvaput bila prekidana na nešto kraće od dva minuta zbog incidenata na tribinama, ali treći prekid, započet posle vođstva crno-bijelih od 0:3 u 61. minutu, trajao je čak 35 minuta.

Incidenti su počeli nakon što su navijači Partizana, njih oko 300, počeli sa uzvikivanjem „Nož žica Srebrenica“ i skandiranjem imena ratnog zločinca Ratka Mladića. Navijači novopazarskih ‘plavih’, su to dočekali sa velikom ljutnjom uz zvižduke i negodovanje, bacajući plastične flaše, stolice i razne predmete u teren.

Fudbaleri Novog Pazara, naime, nisu želeli da nastave meč dok se ne isprazni dio tribine na kojoj su gostujući navijači čije je neprimjereno skandiranje izazvalo incidente na drugoj strani gledališta, tik iza klupe crno-bijelih.

Pokušavao je glavni arbitar da ubijedi domaćine da izađu na teren, ovima to nije padalo na pamet čitavih 35 minuta i… tek kada su svi akteri meča, predvođeni sudijama, napustili teren, naređeno je pražnjenja tribine na kojoj su navijači Partizana, pa je utakmica nastavljena.

Većina gledalaca, skandirajući „Uprava napolje“, izrazila je neslaganje sa rukovodstvom FK Novi Pazar. Publika je tokom meča viša puta skandirala i „Vučiću, pederu“.

Tokom dana u Novom Pazaru pristigao je veliki broj pripadnika Žandarmerije koji su raspoređeni oko stadiona i duž centralnih gradskih ulica.

https://www.youtube.com/watch?v=0QPJYTJgTtQ

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img