Home Vijesti Dr. Muratović: Ime „Izudin Šušević“ školi koja ne postoji

Dr. Muratović: Ime „Izudin Šušević“ školi koja ne postoji

160
0

Nakon oštre polemike brzo nakon početka prekinuta je Skupština Grada Novog Pazara. U drugom dijelu rada Odbornici SDA Sandžaka napustili su sjednicu. Razlog, nezadovoljni odlukama vladajuće većine da ne podrže njihove prijedloge dopune dnevnog reda. Usvojeno je i razmatranje Odluke o promjeni naziva Hale sportova “Izudin Šušević”.

Prijedlogom o promjeni naziva Hale sportova predviđeno je da on nosi ime “Doguš Novi Pazar Sports Academy”, a da ime Izudina Šuševića ponese osnovna škola koja će biti izgrađena u Šutenovcu.

-Oni su se probali doskočiti pokušajem da daju ime „Izudin Šušević“ školi koja ne postoji. Pazite te butalnosti u obračunu. Pa, vi ste ideologija, „Zovite me i šerpa samo me nemojte razbiti“. Na tački dnevnog reda oko toga se vidimo, rekao je dr. Admir Muratović, odbornik SPP

Inače, među tačkama Dnevnog reda Skupštine Novog Pazara su izmjene i dopune planova regulacija za nekoliko naselja, izmjene doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta. Nisu podržani prijedlozi Stranke pravde i pomirenja da se raspravlja o izvještajima o radu gradskih čelnika, kao i da se s dnevnog reda povuku tačke o potvrđivanju prodaje gradskih parcela i objekata. Pauza je data nakon oštre polemike. U drugom dijelu zasijedanja odbornici SDA Sandžaka napustili su sjednicu Skupštine Novog Pazara nezadovoljni odlukama vladajuće većine da ne podrže njihove prijedloge dopune dnevnog reda. Predložili su, između ostalog, da Skupština pokrene inicijativu da Srbija prizna genocid počinjen u Srebrenici i da negiranje zločina bude krivično djelo.