Home Rubrike Vijesti Kurbanska akcija teče planiranim intenzitetom

Kurbanska akcija teče planiranim intenzitetom

255
0

Koordinator kurbanske akcije dr. Rešad ef. Plojović, u pratnji glavnog imama Medžlisa IZ-e Novi Pazar dr. Enver ef. Omerovića, obišao je klanicu Turković u Sjenici u kojoj se vrši realizacija kurbanske akcije.

Utvrđeno je da akcija teče planiranim intenzitetom i da će, inshaAllah, biti završena u predviđenom roku. Dr. Plojović kazao da se klanje kurbana obavlja pod nadzorom predstavnika Mešihata, poštujući sve vjerske i higijensko-sanitarne mjere, uz izvršenje popisanih analiza mesa svakog zaklanog grla u cilju utvrđivanja nepostojanja zaraznih bolesti, kako bi korisnici kurbanskog mesa bili u potpunosti sigurni za svoje zdravlje.

Dr. Plojović je izrazio zahvalnost svim vjernicima, pripadnicima Islamske zajednice, koji su i ove godine svojim učešćem u kurbanskoj akciji koju sprovodi Mešihat potvrdili povjerenje u Islamsku zajednicu i njeno rukovodstvo.

Ovogodišnja kurbanska akcija Mešihata se odvija na četiri lokacije i to u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu i Rožajama s obzirom na veliki broj uplaćenih kurbana i ograničeno vrijeme realizacije ove akcije.

Previous articleAkademik Zukorlić: Bajram je prilika da osvježimo i očistimo srca
Next articleOdržana tradicionalna Bajramska akademija u Prijepolju