Hadžić i Husović o jačanju saradnje sa dijasporom

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U susret prvom biznis forumu dijaspore koji će 29 i 30 Jula biti održan u Bijelom Polju  direktor Uprave za saradnju sa dijasporom mr. Seid Hadžić sa saraadnicima posjetio Opštinu Rožaje gdje se sastao sa predsjednikom Opštine Rahmanom Husovićem koji je istakao da je opština Rožaje otvorena za saradnju na programima za jačanje veza sa dijasporom.
U fokusu razgovora bile su teme koje se tiču jačanja saradnje sa našim sugrađanima koji žive u dijaspori i njihovim udruženjima.
Sagovornici su se usaglasili da Rožaje ima brojnu dijasporu koja u kontinuitetu daje nemjerljiv doprinos unapređenju ukupnog životnog ambijenta u svom zavičaju.
U toku susreta je istaknuto je da je djelovanje dijaspore posebno bilo značajno u toku perioda pandemije kada su u Crnu Goru pristizale donacije koje su bile snažan signal solidarnosti i potpora u borbi protiv korona virusa.
Zajednički je ocijenjeno i da je neophodno je da Crna Gora nastavi zalaganja u pravcu daljeg unapređenja uslova za uključivanje dijaspore u sve oblasti društvene stvarnosti.
U skladu sa ciljevima posjete, Hadžić je informisao predsjednika Husovića o programskim aktivnostima Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima naglašavajući pritom da će se u Bijelom Polju, 29. i 30 jula, održati manifestacija “Dani dijaspore-iseljenika” koja će se sastojati od niza događaja.
Prema najavama organizatora, neposredno pred održavanje centralne proslave biće upriličen Biznis forum na kojem će biti riječi o podsticajima i promociji investicija, te aktivnog uključivanja naše dijaspore kroz ulaganje kapitala i pokretanje biznisa u Crnoj Gori, kao i animiranju njihovih poslovnih partnera za investiranje u crnogorske resurse.
Hadžić je kazao da će zaključci sa Biznis foruma poslužiti preduzimanju konkretnih mjera u dijelu jačanja saradnje Crne Gore sa svojom dijasporom te da važno da Opština Rožaje, na čelu sa predsjednikom Husovićem, bude aktivan učesnik u njegovoj realizaciji.
Predsjednik Husović se zahvalio Hadžiću na posjeti i pozivu za učešće na manifestaciji “Dani dijaspore-iseljenika”. On je potvrdio prisustvo rožajske lokalne samouprave na Biznis forumu i napomenuo da je Opština Rožaje otvorena za saradnju na polju sprovođenja svih programa koji doprinose snaženju veza sa našim našim sugrađanima u dijaspori i koji su istovremeno u službi ostvarenja interesa svih građana Crne Gore.
Učesnici sastanka bili su i Ismet Hadžić sekretar Sekretarijata za finansije i ekonomski razvoj Opštine Rožaje te Alen Mujević iz Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima.
- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img