Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru održan prijemni ispit

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru održan je prijemni ispit za prijavljene kandidate za upis na prvu godinu osnovnih akademskih studija u školskoj 2021/2022. godini. Kandidati sa svih šest Departmana polagali su test opšteg i testove posebnih znanja. Interesovanje iz godine u godinu sve je veće, ističe predsjednik komisije za polaganje prijemnog ispita prof. dr. Enver Međedović, dodajući da je ovo dvadeseta generacija studenata.

“Ove godine upisivali smo dva nova smjera. To su smjerovi na Ekonomiji – Poslovna ekonomija i poslovna informatika, kao i na Departmanu umjetnosti – smjer grafički dizajn. Zaosta je veliko interesovanje bilo na oba ova smjera. Skoro sve su kvote popunjene, posebno na smjeru za grafički dizajn. Danas smo, hvala Bogu, uz poštovanje svih epidemioloških mjera organizirali prijemni ispit. Ovo je dvadeseta generacija koja se upisuje na našem Univerzitetu. Sve je proteklo u najboljem mogućem redu, kako uz poštovanje epidemioloških mjera, tako i uz poštovanje svih drugih bezbjednosnih mjera”, ističe prof. dr. Enver Međedović.

Budući studenti zadovoljni kako je protekao prijemni ispit. Internacionalni univerzitet vide kao visokoškolsku ustanovu budućnosti.

“Upisala sam bosanski jezik i književnost zato što imam namjeru da doprinesem afirmaciji bosanskoga jezika u sandžaku i šire. Prijemni ispit je protekao jako dobro, nadamo se najboljim rezultatima. Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru vidim kao ustanovu koja može da nam pruži mnogo toga u budućnosti i da nas pripremi za ono što nas čeka u životu”, kaže Nedžla Zukorlić.

“Upisao sa njemački jezik na Internacionalnom univerzitetu iz razloga što ovaj fakultet vidim kao fakultet budućnosti, gdje mogu dosta stvari da uradim, jer je fakultet sa kojim mogu da ostvarim uspjeh u životu. Njemački jezik sam upisao, jer od malena volim taj jezik, sa njim mogu otići u dosta država na svijetu, sporazumjeti se sa dosta ljudi. Nadam se da ću lijepo završiti sve kada je moje obrazovanje u pitanju, jer znam i dosta poznatih ljudi koji su upisali baš ovdje. Nadam se da će sve biti u redu”, kaže Azudin Nezirović.

Rezultati prijemnog ispita biće objavljeni na Oglasnoj tabli Univerziteta u ponedjeljak, 12.07.2021. godine.

Predaja dolumentacije za septembarski upisni rok će trajati od 23.08.2021. do 17.09.2021. godine, gdje će kandidati na svim slobodnim mjestima moći predati dokumenta za upis. Polaganje prijemnog ispita za septembarski rok će biti organizovano 18.09.2021. godine.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img