Home Vijesti SDA Sandžaka – Peticijom do stomatološke ordinacija za osobe sa invaliditetom u...

SDA Sandžaka – Peticijom do stomatološke ordinacija za osobe sa invaliditetom u Novom Pazaru

92
0

Odbornički klub SDA Sandžaka je na pisarnici gradske uprave predao projekat ”Stomatološka ordinacija za osobe sa invaliditetom”. Uz projekat su predali i 4810 potpisa podrške građana koji su putem peticije podržali realizaciju ovog projekta.

Nakon predaje projekta i peticije predstavnica odborničkog kluba SDA Sandžaka istakla da su ljudi prepoznali ovaj projekat kao jednu humanu akciju.

„Vama je poznato da je ovaj zahtjev bio na skupštini dva puta i da smo oba puta odbijeni zato jer oni koji se pitaju i koji rukovode nisu imali sluha za ovakav jedan projekat, onda smo se odlučili da organizujemo peticiju, pozvali smo građane da nas podrže i građani su nas u velikom broju podržali. Ovom peticijom su građani rekli svoje, jasno su poručili da neće više tolerisati da se lica sa poteškoćama u razvoju, za stomatološke probleme liječe u drugim gradovima već da mogu to da rade i u svom gradu. Postavlja se pitanje kome treba ovakav grad, ovakvo rukovodstvo, ovakvi političari, koji nemaju sluha za jednu najosetljiviju kategoriju u našem gradu. Odnos prema ovom pitanju je mjera ljudskosti i humanosti i ja pozivam sve one koji mogu da utiču da se realizuje ovakav projekat, da to učine bez odlaganja. Meni je drago što su danas roditelji, njihova djeca, oni koji su pogođeni ovom problematikom i koji su prepušteni sami sebi, ovdje uz nas, tako da očekujem od viših instanci da riješe ovaj problem i realizuju ovaj projekat.“, istakla Dinheta Pulić

Zatražili da vlast pokaže svoju ljudskost, humanost i odvoje sredstva za ovaj projekat kako bi svojim građanima obezbjedili ono što zaslužuju.