Otvorene prostorije Škole Kur’ana i Reude u Hadži Mehovoj džamiji

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Dana 07.07.2021. godine svečano su otvorene nove prostorije Škole Kur'ana i predškolske ustanove Reuda u kompleksu Hadži Mehove džamije u Novom Pazaru.
Na početku svečanosti skup je poselamio imam džamije Sead ef. Islamović, koji je naglasio da nažalost ovom svečanom činu ne prisustvuju dva velika čovjeka: vakif džamije rahmetli hadži Meho Džanković i predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić koji je opravdano odsutan.
Predstavnik donatora dr. Rašid el Adžmi iz Kuvajta svoje obraćanje započeo je dovom Allahu dž.š. da one koji su se okupili u ovom vrelom danu smjesti u Svoj hlad na Danu kada drugoga hlada ne bude bilo, poručivši da je Kuvajt uz muslimane Sandžaka i da će uvijek podržavati ovakve hairli projekte Islamske zajednice.
U ime predsjednika Mešihata prisutnima se obratio muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević koji je podsjetio na odgojno-obrazovne ustanove koje je Mešihat osnovao i koje daju svoje plodove.
Skupu je prisustvovao i potpredsjednik Narodne skupštine akademik Muamer Zukorlić koji je u svom obraćanju podsjetio da su Škola Kur'ana i vrtići Reuda svojevrsni brendovi Islamske zajednice te da je Kuvajt prepoznao značaj ovih ustanova i prvi podržao ovakve projekte Mešihata nastavljajući brigu o njihovom funkcionisanju.
Dovu na kraju svečanosti proučio je novopazarski glavni imam dr. Enver ef. Omerović.
U programu su učešće uzeli polaznici Škole Kur'ana Časnog i vrtića Reuda.
Izgradnju i opremanje prostorija za odjeljenja ove dvije ustanove Islamske zajednice finansijski je pomoglo Ministarstvo vakufa Kuvajta, kao i kuvajtske organizacije: Bejtu-Zekat, Vakfije Eš-Šajah i Džud El-Hajrije.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img