Home Vijesti Susret potpredsjednika Narodne skupštine akademika Zukorlića i ambasadora Katara u Srbiji

Susret potpredsjednika Narodne skupštine akademika Zukorlića i ambasadora Katara u Srbiji

227
0

Potpredsjednik Narodne skupštine akademik Muamer Zukorlić, primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Katara u Srbiji Nj.E. šeik Mubaraka bin Fahad Al-Tanija.

Akademik Zukorlić, koji je i predsjednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Kartarom, istakao je da je tokom sastanka iskazana velika zainteresovanost za podizanje saradnje između Katara i Srbije do najvišeg nivoa. Sagovornici su se složili da su za to sazrele okolnosti, s obzirom da opasnost od Kovida opada, kao i da je politička situacija na Bliskom istoku i u Arapskom zalivu daleko bolja nego u prethodnom periodu.

„Ambasador je obradovan da sam i u ovom mandatu predsjednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Katarom i to su doživjeli kao svojevrsnu počast i poruku za odnose izmeću Republike Srbije i Države Katar. Katar je jedna veoma zanimljiva i jedna od najbogatijih zemalja u svetu, a posebno u regionu Zaliva. Bez obzira što je to po površini mala zemlja, ona uspijeva već više od dvije decenije da se ponaša kao zemlja međunarodnog uticaja. Očekujem da bi već od septembra mogli poduzeti značajne korake u nadgradnji saradnje, možda i razmjenu određenih posjeta“, naveo je Zukorlić.

On je istakao da je pokazana izuzetna zainteresovanost za ekonomsku saradnju i da je Katar zemlja koje može puno da investira u Srbiju, što bi bilo veliko osvježenje za domaću privredu. Takođe postoji i veliko interesovanje za produbljivanje saradnje na polju kulture i obrazovanja.