Home Rubrike Vijesti Sjednica SO Prijepolje: Usvojen završni račun za 2020, rebalans budžeta za 2021....

Sjednica SO Prijepolje: Usvojen završni račun za 2020, rebalans budžeta za 2021. i odluka o opštinskim nagradama

271
0

U Prijepolju je jučer počela osma sjednica Skupštine opštine Prijepolje. Pred odbornicima se našlo 26 tačaka. Odbornici i odbornice su usvojili predlog odluke o završnom računu budžeta opštine za 2020. godinu i drugi rebalans budžeta za tekuću godinu.

Bez izmjena je usvojena odluka Odbora za propise, molbe, žalbe, odlikovanja i nagrade o javnom priznanju počasni građanin opštine Prijepolje, nagradama opštine, zahvalnicama i novčanim nagradama.

Usvojeni su predlozi doktora Sadovića, predsednika Babića i opštinskog veća, iako nisu dostavljena kadrovska rešenja ni biografije predloženih za mesta većnika i direktora biblioteke, koji će prema koalicionom dogovoru biti iz redova Stranke pravde i pomirenja.

Veći dio tačaka se odnosio na razmatranje izvještaja o radu i finansijskih izvještaja i obračuna javnih preduzeća, ustanova i institucija.

Na dnevnom redu su bila i imenovanje direktora Muzeja, Doma kulture i Centra za socijalni rad, za šta su predloženi dosadašnji vršioci dužnosti.

U prvoj tački dnevnog reda odbornici i odbornice razmatrali su prijedlog odluke o završnom računu budžeta opštine Prijepolje za 2020. godinu, nakon čega će biti riječi o prijedlogu odluke o izmjeni i dopuni plana detaljne regulacije Šehovića polja.

Zatim je usledila rasprava o prijedlogu odluke o javnim raspravama, razmatraće se prijedlog odluke o nagradama opštine Prijepolje i javnom priznanju počasni građanin, za koje je predložena Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

Na dnevnom redu se našlo i o poslovanju regionalne sanitrne deponije „Banjica“, nakon čega će se razmatrati izvještaji o radu i finansijski izvještaji o poslovanju Centra za socijalni rad, Doma kulture, Muzeja, Biblioteke, Predškolske ustanove, Crvenog krsta, Turističke organizacije i Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Predsjednik opštine Vladimir Babić je dodao da neće ulaziti u kadrovska rešenja Stranke pravde i pomirenja za mjesta člana Opštinskog vijeća i direktora Biblioteke „Vuk Karadžić“, ali i potvrdio informaciju da je zaposlen još jedan pomoćnik predsjednika opštine, a postojećem značajno povećana plata.

Nakon usvajanja predloga odluke o opštinskim nagradama, donjeta je i odluka da se sjednica prekine i nastavi nakon desetog jula.

SANA

Previous articleOdržana promocija romana “Ilir Autarijatski” autorice Sanele Halković
Next articleProjekat TO Prijepolje među prvih 20 najboljih projekata