Potpredsjednik Narodne skupštine akademik Zukorlić primio delegaciju Evropskog muslimanskog foruma

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Potpredsjednik Narodne skupštine akademik Muamer Zukorlić, sastao se sa delegacijom Evropskog muslimanskog foruma, jednom od najznačajnijih muslimanskim organizacija, koje se bave pitanjima obrazovanja i kulture.

Akademik je delegaciji prenio pozdrave predsjednika Narodne skupštine Ivice Dačića, a tokom susreta se, kako je istakao , uvjerio da je za njih posjeta Narodnoj skupštini bila veoma važna.

„Evropski muslimanski forum računa na saradnju sa Srbijom, a posebno su fascinirani zbog činjenice da se značajan broj muslimanskih predstavnika nalazi u parlamentu, odnosno da muslimani u Srbiji kroz razne političke organizacije i stranke imaju svoje predstavnike u Narodnoj skupštini. To im je važno iskustvo koje, kako kažu, mnoge evropske zemlje nisu razvile na način u mjeri u kojoj smo mi to razvili u Republici Srbiji, a jako im je zanimljiv i fenomen da je bivši muftija, danas potpredsjednik Narodne skupštine“, rekao je Zukorlić.

Akademik Zukorlić je posjetu ocijenio veoma uspješnom i zanimljivom i izrazio nadu da će otvoriti prostor za plodonosnu saradnju, posebno na polju obrazovanja i kulture.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img