Home Rubrike Vijesti U Medresi “Gazi Isa-beg” u Novom Pazaru održan prijemni ispit

U Medresi “Gazi Isa-beg” u Novom Pazaru održan prijemni ispit

183
0

U Medresi “Gazi Isa-beg” u Novom Pazaru održan je prijemni ispit. 93 djevojke i 58 muškaraca iskazali su interesovanje za ovu školu.

Predsjednik Uprave medrese “Gazi Isa-beg” muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević istakao da mu je drago što narod stoji uz medresu, živi medresin imidž, kvalitet i sve ono što medresa nudi.

“Ovo je jedan od najsrećnijih dana za nas u medresi ali vjerujem i za kandidate kao i njihove roditelje. Želimo da vam izrazimo dobrodošlicu u najstariju školu ovdje u Sandžaku i cijelome regionu. Od kako historijski podaci bilježe bitisanje istine na ovim prostorima, od tad datira i medresa na ovim prostoria. Škola koja je osnovana na temeljima dobročinstva, znanja i prosperiteta. Medresa “Gazi Isa-beg je definitivno bila vodilja vijekovima našem narodu prema prosperitetu i svim vidovima uspjeha na ovom svijetu, naravno i garant sreće na budućem svijetu. Medresa i medresanti su uvijek bili na čelu našeg naroda, ova škola je uvijek davala elitu, pravu elitu, prave lidere, prave vođe našeg naroda i zaista vam ja želim čestitati što ste najsvjesniji dio našeg naroda. Oni koji su najsvjesniji u našem narodu, ovakav odnos imaju prema medresi i prema svojim porodicama, odnosno prema svojoj djeci.”

Od ukupnog broja djevojaka koje su se do sada prijavile za upis, 47 je sa odličnim uspjehom, dok je od ukupnog broja prijavljenih muškaraca, 13 sa odličnim uspjehom.

“Mislim da je ovo najbolja škola, posebno za nas djevojke ali i za muškarce. To je škola koja san prije svega uči o vjeri, stičemo lijepo ponašanje i poštovanje prema svima.”

“Za ovu školu sam se odlučila jer me povukla škola Kur'ana koju sam pohađala, povuklo me je lijepo ponašanje njenih učenika i islamsko znanje koje ona nudi.”

Roditelji ponosni što su njihova djeca odlučila da upišu ovu školu, koja nudi odgoj, kvalitetno obrazovanje ali i sigurnost.

“To je prvenstveno bio izbor mog djeteta, naravno da smo mi kao roditelji bili ponosni i srećni, s radošću smo prihvatili tu njegovu želju. Ono što ova škola nudi za razliku od svih drugih škola je prije svega dobar odgoj djeteta i jako obrazovanje, sjutra će dijete, nadam se, da bude spremno za upis bilo kog dobrog fakulteta.”

“Sama je izabrala ovu školu, najviše joj se to sviđalo, ja sam je pustio da odabere sama koju hoće školu mada je i moja želja bila da upiše medresu i drago mi je da je ona to odlučila. Mislim da je ovo najbolja srednja škola posle koje može da se odluči za upis različitih fakulteta.”

Uprava Medrese “Gazi Isa-beg” odlučila je da oni učenici koji su imali skroz odličan i odličan uspjeh u petom, šestom, sedmom i osmom razredu budu oslobođeni polaganja prijemnog ispita.

Previous articleOdržana sjednica Kluba mladih naučnika BANU
Next articleBest Cbd Vape Oil – #1 Cannabidiol vaping (2020 Toplist)