Home Vijesti “Reuda” nastavlja ispraćati predškolce

“Reuda” nastavlja ispraćati predškolce

101
0

Nastavljen je ispraćaj predškolaca iz svih odjeljenja predškolske ustanove Reuda. Podijeljeni u po dvije grupe prvo su se predstavili mališani Reude u okviru Lejlek i Altun Alem džamije. Svi su kroz rad s učiteljicama naučili čitati, pisati, savladali matematičko-logičke vještine, naučili osnove o svojoj vjeri. Ono što razlikuje Reudu od drugih vrtića je da islamski identitet gaji godinama. Majka Majida Dervović s ponosom kaže da je u ovoj generaciji I njeno treće dijete koje je prošlo kroz predškolski program “Reude”

Djeca krenu spremno u prvi razred, bez imalo stida ili da se ne snalaze. Spremni su maksimalno od prvog dana za nastavu, usredsređeni su na učiteljicu, a za sve to zaslužne su učiteljice iz Reude, a i sama ustanova, kaže ponosno.

Ovo su posebni dani ne samo u  vrtiću.

Roditelji su zadovoljni pogotovo kada se njihova djeca ispraćaju na ovakav način. Mislim da je Reuda još jednom pokazala svoju vrijednost I potvrdila originalnost tako da ovo nije ništa novo. Hvala roditeljima koji su nam povjerili svoj najveći emanet I nadam se da smo ga ispunili, ističe Aida Rašljanin upravnica predškolske ustanove “Reuda”

Za Aidu Smailagić Murić vaspitačicu u Lejlek vrtiću čast je i zadovoljstvo što ispraća još jednu generaciju u nizu.

-To su predivna dječica, jako fini roditelji. Djeca su najveći emanet kojeg čovjek može povjeriti I nadam se da smo taj emanet ispunili, da će oni biti zadovoljni I da će sutra pokazati to na djelu

Majka Majida Dervović ima poruku za sve roditelje djece predškolskog uzrasta

Da se bez ikakve sumnje odluče za Reudu, pa i za manji program. Moja djeca krenu od tri, četiri godine I onda sve te njihove programe prođu, dođu u predškolsko. Maksimalno sam zadovoljna pažnjom I onim što nauče, a djeca čak uče I engleski jezik što je sad za ovo vrijeme malo inovativno.

Reuda je, poručuju, još jednom pokazala autentičnost i vrijednost. Spoj obrazovanja i znanja