Centar “CODE” organizuje prvi ljetnji kamp – Projekat podržala Ihjau’-Turas islami iz Kuvajta

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Centar za autizam i razvojne smetnje “CODE” ove godine je organizaovao prvi ljetnji sportsko-inkluzivni kamp za sve korisnike centra i njihove roditelje. Slogan ovog kampa kao i svih projekata centra “CODE” jeste svi za sport, sport za sve. Kamp će se održati u Ulcinju.

“Ovo je prvi sportsko-inkluzivni kamp, sa sloganom svi za sport, sport za sve. To je inače naš projekat i slogan koji je od samog početka poznat. Vi znate da smo akcenat stavili na sport. Bićemo u Ulcinju od 26. do 30. juna. Biće nas oko 100, neko će ići kolima a oko 80 njih će ići autobusom. Biće osim djece i roditelji. Ideja nam je bila da naša djeca i sva ostala zajedno provedu ljetovanje”, kazala je Azra Crnovršanin, predsjednica udruženja “CODE”.

U vidu podrške radu ove važne i društveno korisne ustanove pomoć je u ime organizacije Ihjau’-Turas iz Kuvajta a posredstvom Islamske zajednice uručio je muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević.

“Ispred IZ u Srbiji i predstavljajući organizaciju iz Kuvajta, koja je posredstvom Mešihata IZ uručila jednu dostojanstvenu pomoć i podršku ovoj veoma važnoj organizaciji za djecu koja su ometena u razvoju. Zaista želim da se zahvalim predstavnicima i rukovodiocima ove institucije iz naše bratske zemlje, Kuvajta. Naravno i da uputim dovu Allahu dž.š. da ih sačuva i im da iz svojih riznica obimnu nagradu. Ovo je podrška ovoj organizaciji i svim ljudima koji rade ovdje da djecu koja su iskušana određenim smetnjama dovedu do nivoa da normalno žive i prate sve životne tokove”, naglasio je muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević.

“Ja bih se ovom prilikom zahvalila državi Kuvajt koja generalno pomaže narod na ovim prostorima. Jako mi je drago da smo i mi stigli do njih i oni do nas. Ova skromna donacija će nam jako značiti za kamp jer ćemo ovom prilikom pokriti određene troškove djece. Nadam se da ovo nije posljednja saradnja”, završava Azra Crnovršanin.

Kako je protekao kamp, kako su izgledali svi dani i manifestacije koje je organizovao centar “CODE”, nakon završetka možete pogledati na Sandžak televiziji.

 

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img