Predsjednik Mešihata sa ambasadorima Kuvajta i Egipta

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Dana 23.06.2021. godine, predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji, muftija dr. Mevlud ef. Dudić sastao se u Beogradu sa ambasadorom Kuvajta Jusufom Ahmedom Abdusamedom.

Na sastanku je bio riječi o projektima koji se realizuju u okviru Mešihata, a podržani su posredstvom ambasade Kuvajta u Beogradu. Također je bilo riječi i o podrčci novih projekata koji se planiraju raditi. Muftija Dudić se zahvalio ambasadoru na podršci i zamolio da prenese zahvalnost kuvajtskom narodu i državi u cjelini na nesebičnoj finansijskoj pomoći. Sa ambasadorom je saglašeno da je od izuzetnog značaja nastavak podrške projektima Mešihata, te da treba nastaviti za dobrobit svih muslimana i drugih sa kojima živimo.

Istog dana muftija Dudić se sastao sa ambasadorom Egipta Amrom Alguvejlijem.

Na sastaku je bilo riječi o obnovi saradnje između Mesihata i Al Azhara. Al Azhar je kroz povjest igrao vrlo značajnu ulogu u životu muslimana, a veliki broj alima na prostoru Balkana su svršenici  Al Azhara. Ove god će na Al Azhar otputovati na studije tri svršenika medrese Gazi Isa-beg gdje će uz stipendije Al Azhara nastaviti školovanje na ovom prestižnom univerzitetu. Također ambasador je prenio selame vrhovnog muftije Egipta i poziv predsjedniku Mešihata da prisustvuje konferenciji u Kairu.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img