Home Vijesti IUNP upozorava na prevarante i falsifikatore OSD sertifikata

IUNP upozorava na prevarante i falsifikatore OSD sertifikata

337
0

Ispitni centar ÖSD pri Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru obavještava javnost da već izvjesno vrijeme osoba sa inicijalima S. V. iz Novog Pazara neovlašteno se predstavlja kao predstavnik našeg ispitnog centra i prodaje falsifikovane sertifikate, protiv koje je pokrenut krivični postupak.

Ovim putem upozoravamo javnost da falsifikovani sertifikati nisu validni u Njemačkoj niti se mogu upotrijebiti u svrhu dobijanja viza i zaposlenja, te da nasuprot tome mogu biti uzrokom zabrane polaganja na svim ispitnim centrima OSD-a.

Podsjećamo da je Ispitni centar OSD na Internacionalnom univerzitetu jedini u ovom dijelu Srbije pored Beograda, Subotice i Novog Sada, čiji je koordinator i jedino ovlašćeno lice Rubina Bećirović iz Novog Pazara, da se prijava za polaganje vrši isključivo putem interneta, plaćanje isključivo putem žiro računa, o čemu se detaljno možete informisati na web sajtu http://osd.uninp.edu.rs.

Također, upozoravamo sve potencijalne kandidate za polaganje ispita za OSD sertifikate Njemačkog jezika da ne nasijedaju na prevare, te da svako sumnjivo djelovanje poput plaćanja u kešu, prijavljivanja i polaganja mimo zgrade Internacionalnog univerziteta prijave na kontakt podatke Ispitnog centra OSD u Novom Pazaru na telefon +381 64 889 1669 ili e-mail: osd@uninp.edu.rs.