Home Vijesti Sandžak media centar učestvovao na prvom B2B susretu u okviru projekta “100...

Sandžak media centar učestvovao na prvom B2B susretu u okviru projekta “100 najboljih u Srbiji”

139
0

U hotelu Tulip Inn Putnik u Beogradu održan je prvi B2B susret „Tajne uspeha i brzog rasta kompanija u Srbiji“, koji je sastavni dio projekta „100 najvećih u Srbiji“.

B2B susret okupio je uspešne direktore i vlasnike kompanija koje su se do sada uključile u ovaj projekat i predstavile svoje potencijale i prepoznatljivost na tržištu.

U fokusu su bili konstruktivni razgovori i razmenjivanje iskustava. Rad i djelovanje Sandžak media centra na ovom susretu predstavio je direktor Salahudin Fetić.

“Sandžak televizija posluje više od 10 godina na prosotru Sandžaka i okosnicu našeg programa čini edukativni, kulturni i informativni program. Novinska agencija Sana je prva agencija tog tipa na prostoru Sandžaka i izvještava domaću i međunarodnu javnost o najaktuelnijim događajima iz regiona. Pored lokalnih, regionalnih i nacionalnih, naše priloge preuzimaju i renomirane svjetske medijske kuće. Refref radio je vjerskog tipa, lokalni radio ali zbog tog dobrog i dugogodišnjeg rada etablirao se i postao jako popularan širom svijeta gdje žive ljudi sa ovog područja, koji nas prate putem interneta. Glas islama je vjerski časopis i na ovom je jedini koji 25 godina u kontinuitetu djeluje i radi. Ono što ga posebno krasi, pored tih renomiranih autora i autorskih tekstova, jeste kvalitetna štampa i dobra marketinška ponuda. Pored rada na tradicionalnim medijima, naš fokus je i rad na novim i savremenim medijima kao što su web portali, društvene mreže i sve ono što u punom smislu te riječi novih medija znači.“, istakao je Salahudin Fetić

Izvršni direktor projekta „100 najvećih u Srbiji“ istakao da ovaj projekat doprinosi jačanju poslovne klime kroz promociju pozitivne poslovne prakse.

„Danas po prvi put organizujemo B2B susrete privrednika Srbije koji se nalaze u našem projektu 100 najvećih u Srbiji i brzorastućih kompanija u Srbiji. To je nešto novo što radimo na teritoriji Srbije u sklopu našeg projekta koji je zvanično startao prošle godine u novembru i radimo kampanju do kraja ove godine. Tiče se uspješnog poslovanja kompanija kako u Srbiji tako i u regiji. Naša je želja da strateški iskomuniciramo uspjeh tih kompanija, tako da na taj način pokušavamo povezati kompanije da pokažu i prikažu nam šta je to što one rade, na koji način posluju, koji su to izazovi sa kojima se oni susreću u njihovom radu i poslovanju i da iskoriste B2B susrete kao priliku za umrežavanje, da pronađu sebi potencijalne klijente, da se pozicioniraju kako na tržištu Srbije tako i na regionalnom jer kao kompanija radimo ne samo u Srbiji već i na prostoru Bosne i Hercegovine, Crne Gore a otvaramo i tržište prema Albaniji.“, kazao je Enis Hadžimulić

U sklopu projekta privrednici imaju priliku da se predstave kroz višemesečnu medijsku i digitalnu kampanju, da daju smernice za poboljšanje ekonomskog ambijenta, ostvare nove kontakte i povežu se sa drugim firmama.

„Projekat se realizuje u saradnji sa našim analitičkim partnerom Cube timom koji preuzimaju finansijski izvještaj od APR-a i na osnovu toga oni rangiraju preduzeća po različitim kategorijama, to su velika, srednja i mala preduzeća po izvozu, prihodu, neto dobiti kao i ona najuspješnija po djelatnosti. Cilj i zadatak ovog projekta je prosto umrežavanje privrednih subjekata u regionu jer prosto mi smo sve okolne male države ali izuzetno možemo da budemo značajne i da doprinosimo jedna drugoj samo ukoliko budemo radili zajedno, zajedno poslovali i sarađivali. Nije potrebno da preduzeće bude rangirano kako bi bilo dio projekta i dosta firmi koje nisu na našim prestižnim rang listama brzorastućih kompanija, niti 100 najvećih, su prepoznale svoj interes učešćem u našem projektu, time što bi mogle da unaprijede svoje poslovanje i da čuju priče uspješnih jer kampanja kod nas traje više mjeseci i one su tu izuzetno vidjele svoju korist tako da su riješile da se pridruže projektu i firme koje nisu rangirane. Ovaj projekat ima apsolutnu podršku medija poput vas i hvala vam na tome, Privredne komore Srbije, nadležnih institucija i zaista je projekat prepoznat za jako kratko vrijeme od mnogih nadležnih institucija i kavala vam svima na tome.“, naglasila je Kristina Sibinović

Jedinstveni izbor 100 najvećih kompanija tradicionalno se održava preko 30 godina u regionu.