Ružić: Drakonske kazne za one koji se usude poigrati s testovima male mature

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Iako su mali maturanti završili s nastavom, nisu s obavezama. Završni ispit čeka ih 23, 24. i 25. juna Sve je spremno , kaže ministar Ružić. U školama do 50 đaka to će biti moguće uraditi u svečanoj ili fiskulturnoj sali. U školama gdje je mnogo više đaka po učionici će biti 12 učenika s dva kontrolora i supervizori.

Testovi su odštampani, zapakovani i svaki ima svoju šifru.

Nikome ne bi smjelo pasti na pamet da pod firmom ljudskog faktora zloupotrijebi činjenicu da u nekih 30 sekundi posjeduje neki test i drži ga u rukama jer ukoliko se takvo nešto dogodi obesmišljen je i rad zavoda i svih stručnih lica i nastavnika koji na čestit i pošten način u preko 1.200 osnovnih škola žele da provedu završni test. Onima kojima to, možda, i padne napamet, bit će drakonski kažnjeni, kaže Branko Ružić ministar prosvjete

Očekuje i da zdravstveni dio kriznog štaba omogući maturske večeri i za male i velike maturante u skladu s već poznatom regulativom.

 

Imajući u vidu da se djeca već i psihološki, a rekao bih i tehnički, pripremaju za maturske večeri mnogo je bolje da to na neki institucionalizovani način uvedemo u normu i provedemo kako ne bi dolazilo do situacija u kojima je kriterijum dovitljivost bilo djece ili roditelja.

 

Zdravlje je, kaže ministar Ružić, na prvom mjestu a svoju odgovornost obrazovni sistem pokazao je i svo vrijeme korona virusa.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img