Vjernici potvrdili bezrezervno povjerenje i podršku Islamskoj zajednici

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na proširenoj sjednici Mešihata IZ-e u Srbiji, kojoj su prisustvovali glavni imami i rukovodioci ustanova Islamske zajednice, održanoj 02.06.2021. godine u Islamskom centru Gazilar, usvojen je Izvještaj o ramazanskim aktivnostima, kao i Izvještaj o akciji prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra.
Nakon podnijetih izvještaja, konstatovano je da su sve ramazanske aktivnosti, uprkos i dalje aktuelnoj pandemiji korona virusa, realizirane prema planu i predviđenoj dinamici, posebno na polju akcije prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra, gdje su i pored medijske hajke i opstrukcija od strane različitih faktora predvođenih paravjerskom tvorevinom ostvareni izuzetni rezultati.
Tim povodom, Islamska zajednica je izrazila zahvalnost i priznanje svim vjernicima na svijesti, zrelosti i povjerenju, kao i imamima i ostalim službenicima Islamske zajednice koji su doprinijeli uspješnosti ove akcije, čime je pokazana odlučnost u očuvanju jedinstva i jačanju Islamske zajednice.
Na sjednici je verifikovano šest novih uvakufljenja na području medžlisa Novi Pazar, Sjenica i Prijepolje ukupne površine oko dva hektara zemljišta, ili 20.000 kvadratnih metara. Također, verifikovana su četiri nova čuvara Allahove knjige, tj. dva hafiza i dvije hafize, koji su hifz položili pred Komisijom Mešihata.
Utvrđena je cijena kurbana, te donijete odluke koje se tiču implementacije normativnih akata Islamske zajednice.
Na sjednici je donijeta odluka o reaktiviranju Udruženja uleme, kao i osnivanju Udruženja svršenika Medrese Gazi Isa-beg.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img