Dr. Muratović: SPP nije protiv legalizacije imovine, ali jeste protiv Komisije za reketiranje

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U ime Stranke pravde i pomirenja i njenih glasača, građana Novog Pazara predsjednik Političkog savjeta i odbornik SPP-a u Skupštini Grada Novog Pazara dr. Admir Muratović čestitao fudbalerima i navijačima Fudbalskog kluba Novi Pazar ostanak u Super ligi bez obzira na, kako kaže, stavove koje ova stranka ima o takmičenju.

Nažalost, informacije koje su stigle i do UAFE-e a očigledno  i dalje. Vidite šta se jučer desilo u FS Srbije o uplaćivanju klađenja čak u Singapuru iz Novog Pazara. Bez obzira na sve to, zaista nam je drago da su fudbaleri uspjeli izboriti ostanak u najjačoj Ligi. Zajednički ćemo se boriti protiv neprihvatljivih pojava i kad je u pitanju fudbal, ali i ostali sportovi u Gradu mladosti, kaže prof.dr. Admir Muratović odbornik SPP u Skupštini Grada Novog Pazara.

Govoreći o posljednjoj sjednici Skupštine Grada, u posljednja tri mandata ovo je, ističe, bila najčudnija.

Od početka je ostavljala utisak opšteg rasula, nekakvog tihog puča, osjećala se bezvoljnost kod onih koji obnašaju vlast i imaju sve poluge moći, strah, neodlučnost i ono što je najvažnije bilo neprisutnost.

Ovo je bila prva Skupština bez gradonačelnika koji nije opravdao odsustvo.

S pravom postavljamo pitanje da li je gradonačelniku Novog Pazara neko zabranio da se pojavljuje u Skupštini? Da li je razlog određene informacije koje dolaze do nas da on odbija da potpisuje neke stvari koje su potrebne onima koji vlast doživljavaju samo kao mogućnost da dođu do nekih sredstava imovine na nelegalan način pa imamo pojavu da se ne mogu dogovoriti oko podjele plijena, naglašava Muratović.

Na koji način, pojašnjava.

Prošlo je to vrijeme kad smo bili uvjerenja da gradonačelnik neće da bude dio tih talova. Imamo pojavu da određeni pojedinci među njima i oni koji su hapšeni a zaduženi za građevinski sektor, naravno za reketiranje, i imamo gradonačelnika i njegovu ekipu koja je zadužena za sport jer se prosto zna da su to dva sektora gdje je i najviše korupcije.

Na pitanje, da li očekuje obraćanje gradonačelnika nakon ove konferecije za novinare i brojnih otvorenih pitanja, odgovara.

S obzirom na to da je on “fin” očekujem da se neće oglasiti povodom ove konferencije. Ne vjerujem da će se oglasiti ni oni koji ga drže pod kontrolom. Taj “fini” gradonačelnik glavni je za sve malverzacije, svo pranje novca koje ide preko sportskih klubova, udruženja ili kad su u pitanju stavke u budžetu za poljoprivredu ide 5 do 15 miliona ali zato za sport mora da bude.

Osvrćući se na opustošeni budžet i rasprodaju imovine, licitaciju i zgrade Čistoće, izdavanje dvije hiljade hektara poljoprivrednog zemljišta, kako kaže, lokalnim tajkunima ili bitkoin mafiji za 12 eura na 15 godina još jedna važna tema legalizacija imovine.

Mi nismo protiv legalizacije. Ono što je apsolutno neprihvatljivo jeste, ako je ta legalizacija trebala da se završi do 2015. godine  a nije, ono što je meni simptomatično i na šta smo mi ukazali je formiranje nekakve komisije zadužene samo za reketiranje. Ako je zakonom riješeno i prostorno, čemu ta Komisija, kaže, između ostalog, prof.dr. Admir Muratović.

Izvor: SANA

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img