FK Novi Pazar 1928: Nemio događaj na prethodnom gostovanju sramota je srpskog fudbala

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

FK Novi Pazar 1928 oduvijek je bio rasadnik mladih talenata. Kao drugi tim FK Novi Pazar, uvijek je bio zadužen za spremanje mladih igrača za veće fudbalske stepenike. Od nedavno je u novom ruhu. Momci koji su najljepše vrijeme mladosti proveli u tom klubu, srčano vezani za njega, nisu dozvolili da se ugasi onda kada je bio u ruševinama, već su ga preuzeli i radom, trudom i autoritetom vratili na stabilne staze. Enver Softić i Adnan Bektašević uz pomoć ljudi iz Sportskog saveza okupili su mlad igrački kadar uz nekoliko iskusnih igrača i odmah su i dobri rezultati stigli.

“Mi smo ga preuzeli kao u ruševinama. Klub je imao zaduženja, igrački je bio totalno rasparčan, nije bila laka situacija od samog starta, međutim jaka volja je pobijedila. Kao što znaš tu smo godinama u tom klubu, srasli smo nekako sa njim. Jaka volja prije svega bila je taj okidač da uđemo u sve ovo. Onda hadžija Bektašević naš trener je stvarno jedan mnogo pozitivan lik. Krenuli smo zajedno i hvala Allahu rezultati su se poklopili sa svim tim. Ono što je najbitnije to je ta finansijska konstrukcija oko našeg kluba. Ona je dosta stabilna, uz pomoć Emira Mehmedovića i Sportskog saveza. Oni nam zaista stvarno mnogo pomažu”, ističe Enver Softić iz Uprave kluba.

Ono što se dogodilo na gostovanju prethodnog vikenda ekipi Šumadije iz Toponice pokazalo je svu tamnu stranu srpskog fudbala. Naime, kada je ekipa iz Novog Pazara postigla gol za 0:3 svi okupljeni pored terena uletjeli su u teren i pokušali linčovati goste. Kada je ispred svoje ekipe stao Softić, ne bi li zaštitio mlade momke koji su mu dati u emanet, doživio je da na njega nasrnu trener domaće ekipe, kao i komesar za bezbjednost na tom meču, uputivši mu psovke i uvrede na nacionalnoj osnovi i hvatajući ga za vrat. Policija je reagovala, pa se incident smirio, a utakmica je završena pobjedom FK Novi Pazar 1928 sa 2:3. Softić kaže da, otkako igra fudbal, nikada ništa slično nije doživio.

“Ja sam pokušao cijeli taj teret da preuzmem na sebe, prišao do njihovog trenera, redara, zatražio da se nešto preduzme, rekao da je to neprihvatljivo i da ta djeca mogu biti izložena linču, na šta sam ja dobio kontra smjer od onoga što sam očekivao, kao da smo ih mi nešto loše ovdje dočekali, što su laži, nebuloze i budalaštine, jer ova ekipa tek od skoro postoji u ovom sastavu, bukvalno je nova. To je preraslo na jedan veći incident, taj je trener krenuo onako baš da se fizički obračuna sa mnom, uhvatio sam ga za ruke ne bih li ga čisto zadržao, onda je Komesar za bezbjednost na tom meču mene uhvatio za vrat, počeo da me davi. Zamislite čovjek zadužen za bezbjednost. Stvarno sam bio baš zatečen, jer sam igrač koji je igrao i Srpsku ligu i Zonu i Okrug, nema šta nisam – za mene je to bila novina. Nisam nikada ništa slično doživio. Tolika količina mržnje, a onda ono sve ustaljeno, psovke turske majke, uvrede na nacionalnoj osnovi, mislim svašta. Stvarno je bilo ono baš baš ružno”, prisjeća se Softić.

Kapiten ekipe Amar Delimeđac ističe da su među igračima skoro svi bili postači na toj utakmici. Ono što su doživjeli, kaže, ne želi da se ikome više ponovi.

“Nije bilo svejedno stvarno, iskreno ti kažem nije bilo svejedno. Vrijeđali su na nacionalnoj osnovi, psovali su nas, fizički na nas nasrnuli. Tu je dosta momaka postelo. jednog trenutka sam se okrenuo iza gila vidio sam kako je Zozo stao ispred nas, oni su ga psovali, vukli, davili, nema šta nisu radili. Stvarno strašno i sramota za srpski fudbal. Ne ponovilo se više nikome nikada”, kaže kapiten Delimeđac.

Ni tri dana nakon incidenta nema nikakvih reakcija nadležnih organa iz FSS-a. Čak je i delegat sačinio zapisnik u komej stoji da je sve proteklo u fer i korektnom duhu. Cijelu reportažu pogledajte u sklopu večerašnjeg izdanja emisije “Iz svijeta sporta” sa početkom od 22h na STV.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img