OŠ “Avdo Međedović” spremna za upis prvaka

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Epidemiološka situacija korona virusa ove godine neće uticati na promjenu termina upisa djece u prvi razred, i on će za školsku 2021/2022. godinu početi od 1. aprila.

U prvi razred upisuje se svako dijete koje do početka školske godine ima najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina i to su sva djeca rođena od 1. marta 2014. do 28. februara 2015. godine.

Osnovna škola „Avdo Međedović“ u Selakovcu spremna je za prijem prvaka, a roditeljima je ove godine kao i prethodne godine omogućeno elektronsko zakazivanje.

„Ono što je neophodno da dostave roditelji prilikom upisa djece jeste potvrda o ljekarskom pregledu, koji su već izvršeni u zavisnosti od škole, naša škola je već imala termin predviđen za pregled budućih prvaka. Osim toga, mi ćemo preko aplikacije elektronskog zakazivanja imati priliku da koristimo službene evidencije tako što ćemo pribaviti izvod iz matične knjige rođenih, mjesto prebivališta i ono što je potrebno jeste potvrda o završenom pripremnom predškolskom programu koji će naknadno roditelji da dostave.“, ističe psiholog Alma Čolović-Međedović

Ispitivanje djeteta vrši psiholog, odnosno pedagog škole na maternjem jeziku djeteta, primjenom standarnih postupaka i instrumenata, preporučenih od nadležnog zavoda, odnosno ovlašćene stručne organizacije.

„Ovim putem bih zamolila roditelje koji pripremaju prvake da ih pripreme za ovu vrstu upisa i za ovaj novi izazov koji je i za roditelje i za djecu jedan poseban životni događaj, da sve to protekne u najboljem redu. Mi ćemo poštovati epidemiološke mjere, po tri učenika su predviđena za testiranje u toku radnog dana i poštovaćemo onaj period kada neće biti kontakata, niti će biti redova, čeklanja i gužve u hodnicima škole.“

Nakon završenog testiranja, znat će se konačna brojka budućih prvaka a dosadašnja praksa osnovne škole „Avdo Međedović“ u Selakovcu bilo je upis oko 90 prvaka.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić / FOTO – SANA 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img