Home Rubrike Vijesti Novi vrtić do OŠ“Bratstvo“ u Novom Pazaru

Novi vrtić do OŠ“Bratstvo“ u Novom Pazaru

552
0

OŠ “Bratstvo“ u Novom Pazaru prema planovima važit će za najsavremeniju školu u Srbiji. Rekonstruktivni radovi na ovoj školi su planirani da budu završeni do kraja maja. Osim potpune rekonstrukcije škole, u toku su i radovi na izgradnji zatvorenog bazena.

Direktor OŠ “Bratstvo Dejan Kulundžić o detaljima rekonstrukcije.

„U toku su radovi na postavljanju podnog grijanja, izolaciji i postavljanju keramike, kao i radovi na uređenju fiskulturne sale. Prostora sada ima dovoljno i djeca će raditi u dvije smjene. U okviru druge faze ovog projekta škola je dobila deset novih učionica i anfiteatar, a ti radovi će biti realizovani od proleća iduće godine”.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac najavio je i izgradnju novog vrtića u naselju Ćukovac.

„Radovi u OŠ “Bratstvo teku planiranom dinamikom. U sklopu objekta će, kada se sve završi biti i školski bazen. Ukupna vrednost radova koje finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije je preko 5 milona eura, a osim što smo investicijom želeli da obezbedimo nove, izvanredne uslove za učenike i nastavnike, biće prošireni i školski kapaciteti. Time trajno rešavamo problem tri smene koji u ovoj školi, zbog sve većeg broja učenika, postoji godinama unazad”, istakao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Direkorka PU Mladost Sabina Hoćanin, naglasila da će u vrijeme dok se u Ćukovcu gradi novi objekat, mališani će biti dio vrtića “Čarolija”.

„Radne sobe u takozvanim kućicama izmještamo u učinoce “OŠ Bratstvo”. Riječ je o tri grupe djece predškolskog uzrasta, iz programa cjelodnevnog boravka. Želimo da rasteretimo objekat i omogućimo prijem za još jedan broj djece”.

Najavljujući početak radova na izgradnji vrtića u naselju Ćukovac, u centru Novog Pazara, gradonačelnik je podjsetio da će projekat finansirati Svetska banka preko Ministarstva prosvjete Republike Srbije koji će biti vrijedan više od milion eura.

SANA

Previous articleAkademik Zukorlić o popisu – Omogućiti građanima da se bez straha izjasne
Next articleDirektorica Turističke organizacije Prijepolje u posjeti Vrnjačkoj banji