Home Vijesti Zukorlić čestitao Emiliji Redžepi

Zukorlić čestitao Emiliji Redžepi

205
0

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) akademik Muamer Zukorlić uputio je čestitku  Emiliji Redžepi koja je kao pripadnica bošnjačke zajednice izabrana za potpredsjednicu Vlade Kosova za manjinske zajednice i ljudska prava.

„Poštovana gospođo Redžepi, koristim priliku da Vam u svoje lično ime i ime Stranke pravde i pomirenja uputim najiskrenije čestitke na imenovanju na poziciju potpredsjednika Vlade Kosova sa posebnim zaduženjem za zaštitu manjinskih zajednica i ljudskih prava.

Činjenica da ste prva Bošnjakinja na ovako odgovornoj poziciji dodatni je razlog za radost, jer imate historijsku priliku da unaprijedite položaj i kolektivna i individualna prava ne samo bošnjačke već i svih ostalih manjinskih zajednica na Kosovu u čemu Vam želimo puno uspjeha.

Također, prilika je da se prevaziđu mnogi birokratski i administrativni problemi bošnjačke zajednice na Kosovu, u pogledu njihovih spona sa maticom, kako bismo mogli bez smetnji jačati veze našeg naroda i njegovo duhovno i nacionalno jedinstvo.“