Ugljanin čestitao pobjedu Erdoanu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Povodom ponovnog izbora Redžepa Tajipa Erdoana za predsjednika AK Partije, u ime Stranke demokratske akcije Sandžaka čestitku je uputio predsjednik dr. Sulejman Ugljanin, u čestitki se kaže:

„Poštovani predsjedniče Erdoğan,

U ime Stranke demokratske akcije Sandžaka i u svoje lično ime čestitam Vam novi mandat na mjesto predsjednika Stranke pravde i razvoja (AK Partije).

Republika Turska pod Vašim vođstvom postala je moderna, demokratska, ekonomski razvijena i politički stabilna pravna država.

Uspješno ostvareni zacrtani ciljevi do 2023. godine kao i Vaša vizija razvoja Republike Turske do 2053. godine, daju nadu svim siromašnim nerazvijenim i nezaštićenim narodima u svijetu, i ujedno Tursku čini jednim važnim i poželjnim partnerom svih razvijenih zemalja svijeta.

Podrška koju uživate Vi i AK Partija kao i Vaš savez sa Strankom nacionalnog pokreta MHP predstavlja čvrsto vezivno tkivo u turskom narodu koje garantuje ostvarivanje svih zacrtanih ciljeva.

Svaki Vaš uspjeh je vrlo značajan i za budućnost Sandžaka i Bošnjaka, jer su Bošnjaci Sandžaka i građani Turske porijeklom iz Sandžaka trajna i neraskidiva veza Srbije i Turske.

Želim Vam svako dobro.“

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img