Home Rubrike Vijesti BNV – ČESTITKA PREDSJEDNIKU ERDOANU

BNV – ČESTITKA PREDSJEDNIKU ERDOANU

156
Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić uputila je danas čestitku Redžepu Tajipu Erdoanu, predsjedniku Republike Turske i predsjedniku AK Partije povodom njegovog reizbora na mjesto predsjednika AK Partije. U čestitki piše:
„Poštovani predsjedniče Erdoan,
U ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća i u svoje ime upućujem Vam čestitke povodom ponovnog izbora na mjesto predsjednika AK partije.
Svaki Vaš i uspjeh AK partije doživljavamo kao zajednički uspjeh i smatramo ga vrlo značajnim za budućnost Sandžaka i Bošnjaka, jer su Bošnjaci Sandžaka i građani Turske porijeklom iz Sandžaka trajna i neraskidiva veza Srbije i Turske.
AK Partija je već skoro dvije decenije pokretač značajnog ekonomskog i društvenog napretka Republike Turske koja je postala jedna od najuticajnijih zemalja na međunarodnoj sceni.
Zahvaljujući Vašem ličnom angažmanu i uticaju izgradili ste Republiku Tursku snažnom zemljom koja će obilježiti 21. stoljeće.
Vjerujem da će Vaš ponovni izbor na mjesto predsjednika AK Partije biti znak dodatnog razvoja i progresivnog puta na kojem se Turska nalazi posljednjih decenija.
Budite ubijeđeni da ćete u Bošnjačkom nacionalnom vijeću i bošnjačkom narodu u Sandžaku uvijek imati pouzdanog i iskrenog prijatelja.
Poštovani predsjedniče Erdoan, želim Vam uspjeh i sreću u obavljanju jedne od najznačajnijih političkih funkcija u Republici Turskoj.
Primite izraze našeg najvišeg poštovanja,
Dr. Jasmina Curić
Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća”
Previous articleUgljanin čestitao pobjedu Erdoanu
Next articleZukorlić uputio čestitku Redžepu Taipu Erdoganu