Održana još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Novom Pazaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U foajeu Kulturnog centra u Novom Pazaru upriličena još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi. pod sloganom: “Daj krv, spasi život!”. Naš grad važi za jedan od svjesnijih gradova, kada je ovaj vid humanosti u pitanju, što pokazuju i rezultati dobrovoljnog davalaštva, ističu volonteri Crvenog krsta koji neumorno rade kako bi se sakupilo što više ove dragocjene tečnosti.

“Ovu priliku koristim da se zahvalim svim građanima i dobrovoljnim davaocima krvi, jer nečija krv mnogo znači i može spasiti život. Posebna zahvala ide direktoru Kulturnog centra i osoblju koje nam je na raspolaganju da dva puta mjesečno održimo ovakav vid akcija. U drugim gradovima bude 3-4 puta mjesečno akcija, ali u Novom Pazaru to bude po dva puta, jer je odziv jako dobar, pa svim građanima od srca hvala na tome”, ističe Anisa Šabanović.

A među dobrovljnim davaocima, u prvom redu sportisti. Bokserski trener Dževad Ibrović i njegov šampion Džejlan Toskić odlučili su, kažu, prije nego otputuju na pripreme u Beograd da učine jedan human gest. Sportisti i javne ličnosti bi, poruka je, trebali biti u prvom redu ovakvih akcija.

“Vrlo je bitno, kad već živimo zdravo, treniramo i imamo zdrave navike, da imamo i nešto humano u sebi i da makar dajemo krv, to nas ne košta ništa. Šta god možemo da uradimo za svoj narod i sredinu mi smo uvijek tu, bilo da je neka radna akcija, bilo šta. Tako da je ovo vrlo zdravo za organizam i, uopšte je, za dobrobit cijelog čovječanstva”, kaže Dževad Ibrović.

Današnjoj akciji se odazvalo 40 dobrovoljaca, a njih 35 je dalo krv. Među njima i rekorder Selver Kahrović koji je danas po 91. put dobrovoljno dao krv.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img