Potpredsjednik Skupštine Zukorlić primio ambasadorku BiH

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije, predsjednik Stranke pravde i pomirenja, akademik Muamer Zukorlić u Novom Pazaru sastao se sa ambasadorkom Bosne i Hercegovine Nj. E. Aidom Smajić.

Tom prilikom vođeni su razgovori o važnosti unapređenja odnosa Srbije i Bosne i Hercegovine na svim poljima, sa akcentom na interparlamentarnu saradnju gdje bi uloga domaćina bila od posebnog značaja. Sagovornici su također izrazili obostrano zadovoljstvo zbog otvaranja bosanskohercegovačkog konzulata u Novom Pazaru, što može biti od velike koristi za unapređenje privredne, kulturne i prosvjetne saradnje Sandžaka i BiH, kao i jačanja međubošnjačkih odnosa sa obje strane Drine.

Akademik Zukorlić je istakao da je potreba osnivanja bosanskog konzulata u Novom Pazaru prvi put zvanično pomenuta u programskom dokumentu Bošnjačke kulturne zajednice 2010. godine, što se evo nakon jedne decenije i realizuje. Tokom razgovora ambasadorka Smajić je istakla veliko zadovoljstvo što je danas u prilici da boravi u Novom Pazaru i posjeti najznačajnije institucije u ovom gradu.

 

Info služba Stranke pravde i pomirenja

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img