Svečano potpisani ugovori o dodjeli subvencija za samozapošljavanje

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Novom Pazaru danas je organizovao svečano potpisivanje ugovora sa 45 korisnika koji su pohađali intenzivne biznis obuke u okviru projekta Reintegracija – podrška održivoj reintegraciji povratnika u Srbiji. Grantove u vrijednosti od po tri hiljade evra dobilo je 19 korisnika iz Novog Pazara, 14 iz Sjenice i 12 iz Tutina.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac ističe da je ovo prije svega jedna dobra regionalna saradnja.

“Ovo je jedna dobra saradnja i plod jedne regionalne saradnje. Zahvalio bi se predsjednicima Opština Sjenica i Tutin jer smo zajedno nastupajući možemo više novca da donesemo u naše opštine i u naš grad”.


Predsjednik Opštine Sjenica Munib Mujagić dodaje da posao ne dobija već se za posao bori.

“Posao se ne dobija nego se za posao bori a ovo je način i put kojim nas naši prijatelji uče da se borimo za posao. Prošla su davno vremena da se posao dobijao i da to ima za posljedicu da nema neku posebnu vrijednost kada nešto dobijete a nije zaslužno. Posebna je vrijednost kada se za nešto izborite”.

Predsjednik Opštine Tutin Salih Hot ponosan na sve kojima su dozvoljeni grantovi jer će ovim razviti biznis i moći da se brinu o svojoj porodici.

“Veoma sam zadovoljan obzirom da je 12 grantova određeno i za građane Opštine Tutin. To je dobro jer mogu da otvore svoj biznis i samim tim da uberu neka sredstva koja će im koristiti za održavanje svoje porodice”.

Direktor ASB kancelarije u Srbiji Gordan Velev, napominje da ne bi projekat bio potpun bez podrške sve tri opštine.

“Ovo je prvenstveno zajednički projekat Njemačkog Ministarstva, grada Novog Pazara, Opštine Tutin i Opštine Sjenica. Zajedničkim sredstvima smo došli do ovoga ovdje. Prvenstveno hvala vama, jer nisu bile u pitanju samo dobre i ljubazne riječi već i konkretni novci koji stoje iza svakog od vaših grantova za učešće vaše Opštine u ovom projektu”.

Ovim projektom radimo na unapređenju naše zajednice, završava direktor Regionalne razvojne agencije SEDA, Samir Kačapor.

“Nama u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici nedostaju fabrike, mala, srednja i mikro preduzeća. Upravo ovim projektom mi to i radimo. Znači više ne možemo da čujemo da nema fabrika jer ste vi svi fabrike. Ako danas imate dva, tri, pet radnika, vi polako korak po korak treba da rastete. Kako ovim tako i drugim sredstvima koji se stavljaju na raspolaganje”.

Projekat je finansiran od strane Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Nemačke (BMZ).

Cilj je stvaranje dostojanstvenih uslova života za povratnike kroz intenzivnu socio-ekonomsku podršku u cilju održive reintegracije i unapređenja reintegracionih mehanizama u tri grada u Srbiji.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img