U Sjenici počela revakcinacija stanovništva

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Sjenici je počela revakcinacija. Vakcinu protiv kovida dosad je primilo osam stotina osoba. Danas je drugu dozu do 13.15 sati primio 31 pacijent. U odgovornosti, kao i poštivanju epidemioloških mjera i dalje prednjače starije osobe.

 

Hoću da primim vakcinu da budemo sigurniji, stabilniji, da se družimo, sačuvamo zdravlje naših porodica, poručuje Sjeničanka.

 

Vakcinacijom Sjeničaci pokazuju društvenu odgovornost i svijest o preveneciji borbe protiv bolesti. Međutim, epidemiološka situacija u Sjenici idalje je nestabilna.

 

 

Stanovništvo je sve shvatilo olako zadnjih dana. Iako je broj pozitivnih pacijenata dosta manji u odnosu na juli prošle godine, procenti obolijevanja ipak su veliki. Svaki dan od deset do 20 posto u odnosu na broj testiranih. Svakog trenutka situacija može eskalirati i još jednom apel svim sugrađanima, ugostiteljima a razumijem da nije lako, ali najteže je medicinskim radnicima hajmo pokušati pošto je počela vakcinacija još nekih mjesec-dva da se strpimo, kaže dr. Altan Hamidović, direktor Doma zdravlja Sjenica

 

S današnjim danom u Sjenici je 25 pozitivnih na korona virus. Prvi put se dešava i da je dječak, srednjoškolac pozitivan pa se očekuje odluka epidemiologa iz Užica kako će se dalje postupati u vezi odvijanja nastave.

 

 

Imamo jako dobru saradnju sa Zdravstvenim centrom Užice, Zavodom za javno zdravlje. Nama su naši epidemiolozi dostupni 24 sata. Pružaju nam podršku, informacije sve što nam je potrebno. Moramo biti disciplinovani, poštovati epidemiološke preporuke pogotovo mi koji smo prošli golgotu. Moraju naši građani pomoći nama koji radimo u Domu zdravlja koji nismo imali dana odmora. Mi nećemo odustati, izdržat ćemo ali treba slušati i odazvati se vakcinaciji, ističe Milica Kiković gl.sestra Doma zdravlja

 

Sjenica je, kažu, spremna za svaki scenarij. Samo, građani moraju biti svjesni da u trenutku kojeg se svi plaše, i najbogatiji sistemi pucaju. Maska, distanca, bez okupljanja, vakcina, podsjećanja na strašno ljeto prošle godine i spremnost zajednice u 2021. u emisiji iz Doma zdravlja u Sjenici večeras od 20 sati.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img