Home Vijesti Sandžak media čestita Dan novinara Sandžaka

Sandžak media čestita Dan novinara Sandžaka

272
0

Danas je 1. februar – Dan novinara Sandžaka, ustanovljen od strane bošnjačkih organizacija. Na današnji dan u Prijepolju je davne 1932. godine publikovan prvi sandžački medij – štampani list „Revija Sandžak“, u čijoj su redakciji bili tada najugledniji ljudi Sandžaka.

Od tada pa do danas, novinarstvo u Sandžaku preživjelo je i preživljava trnovit put. Položaj novinara je nezavidan i jako težak, prava novinara ugrožena, novinarsko zvanje prilično narušeno u društvu zbog neetičnosti pojedinih medija i novinara.

U prkos tome uvijek su postojali i postoje oni koji baštine vrijednosti kulture, etike i morala, koji poštuju novinarske kodekse i trude se da stanje i svijest svog naroda poprave i poboljšaju, ispravnim i pravovremenim izvještavanjem od javnog značaja.

U tom smislu upućujemo čestitke svim novinarima u Sandžaku, uz želju da buduće godišnjice dočekujemo u boljem medijskom ambijentu uz veće novinarske slobode i prava.

Sandžak Media će ovim povodom, u utorak 2.2.2021. u 12 časova u prostorijama redakcije Sandžak TV-a upriličiti svečani prijem za novinare.

SANDŽAK MEDIA