Muftija sandžački u posjeti Pešteru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

S obzirom na to da je zima proljeće za vjerničke duše i srca Medžlis IZ-e Sjenica tradicionalno organizira obilazak svojih džemata uz adekvatne aktivnosti i druženja. Večeras 23. 01. 2021. godine druženje uz prigodan program organizirano je u džamiji u Dugoj Poljani.

Skupu su prisustvovali imami sjeničkog Medžlisa na čelu sa glavnim imamom prof. Berinom ef. Ljaljićem i predsjednikom Fikretom ef. Fijuljaninom, određeni broj džematlija iz Sjenice i Pešteri a gost predavač je bio muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević.

Berin ef. je ukratko upoznao prisutne sa najvažnijim projektima koje realizira Medžlis IZ-e Sjenica i izrazio dobrodošlicu muftiji sandžačkom.

Muftija Kujević je govorio o čovjeku kao najvažnijem resursu kroz kuransko kazivanje o pravednom vladaru Zulkarnejnu koji je naređivao dobro, odvraćao od zla i na taj način uspostavljao red na zemlji od istoka do zapada. Pored ljudskog resursa u pojedinačnom smislu potrebno je uspostaviti sistem na pravdi i pravednom vrednovanju kako bismo istinu kao suštinu našeg postojanja čuvali i unaprijedili sve do njene potpune dominacije i sreće čovječanstva na oba svijeta, rekao je između ostalog muftija Kujević.

Na kraju obraćanja je pohvalio aktivnosti Medžlisa dajući im punu podršku u započetim i planiranim poslovima koji su od općeg značaja za cijelu zajednicu.

Informativna služba Muftijstva

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img