Home Rubrike Vijesti MUHOVO TREĆI DAN ODSJEĆENO OD SVIJETA – Trudnice i bolesnike prebacuju traktorima

MUHOVO TREĆI DAN ODSJEĆENO OD SVIJETA – Trudnice i bolesnike prebacuju traktorima

449

Mještani sela Muhovo (opština Novi Pazar) već tri dana odsječeni su od svijeta. Put za većinu vozila neprohodan, a i bez struje su više od 72 sata. Mještanima se godinama unazad pred svake izbore obećavalo aslfatiranje puta. Kao po običaju, kako izbori prođu, tako se i obećanja izjalove. Danas zaboravljeni, bez struje i sa putem u nikad lošijem stanju. Mještani istakli:

– Put je neprohodan. Žao mi je što niste došli prije 5 minuta. Trudnicu smo traktorom prebacili, kolima se ne može. Ovo nije humano, u 21. vijeku zaboravljeni smo od svih. Posebno od onih koji su nam obećevali puno toga prije izbora.

– Nemamo struje, mlijeko nam propada, ne može da dođe kamion.

– Ovdje bi bilo još 50 ljudi, da se ostali ne boje političkog obračuna i straha onih koji su im zaposlili djecu ili im nešto učili.

– Evo kakve uslove imaju seljaci danas, za nas je vrijeme stalo. Da se nismo sami organizovali i koliko-toliko očistili put, ko zna šta bi bilo sa nama.

– Pored toga što nemamo struje mi nemamo ni signala, šta god da bude, koliko god da je hitno mi ne možemo da se obratimo za pomoć.

 

 

Previous articleU subotu kreće revakcinacija korisnika Gerontološkog centra, medicinari iz Tutina čekaju Sputnjik V
Next articlePredsjednik BNF-a u posjeti rukovodstvu općine Sjenica