Home Rubrike Vijesti Suada Zoronjić za STV: Glasala sam ZA, Bošnjačka stranka je svjesno...

Suada Zoronjić za STV: Glasala sam ZA, Bošnjačka stranka je svjesno oborila Rezoluciju o Srebrenici

9671

Brojni mediji u regionu prenijeli su lažnu vijest kako je narodna poslanica Suada Zoronjić sa liste “Crno na bijelo” glasala protiv Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Postavlja se pitanje šta kome nije jasno i otkud hajka na Suadu Zoronjić. Od svega je jasno da su klupe kako se i vidi na snimku poslanika DPS-a i Bošnjačke stranke prazne. Na glasanju jasno se vide i dva glasa “ZA” Suade Zoronjić i Božane Jelušić ispred URA-e.  Svi su mediji prenijeli jednu te istu informaciju potpuno netačnu, s obzirom na to da se jasno vidi ko je glasao za prijedlog Rezolucije o genocidu u Srebrenici koju je predložila Bošnjačka stranka. Naprotiv, situacija bi mogla biti drugačija da su predstavnici Bošnjačke stranke i DPS-a prisustvovali glasanju, jer bi s glasovima poslanika koalicije “Crno na bijelo” imali 42 glasa, odnosno većinu potrebnu za usvajanje Rezolucije. Za Sandžak Televiziju Suada Zoronić odgovara:

– Ja sam glasala za prijedlog koji je uputila Bošnjačka stranka i amandman je bio na ime Ervina Ibrahimovića, ali je Odbor odbio da razmatra te amandmane zato što je bio odsutan da obrazloži iste. Pazite sad, oni su nešto predložili, a pritom su pobjegli iz Skupštine jer nisu vjerovatno bili sigurni u svoje koalicione partnere da će ih podržati. Da su oni bili prisutni, moj glas i glas koleginice iz URA-e s onih njihovih četrdeset u koje se “pucaju”, a mislim da nisu sigurni baš u to oni bi imali 42 glasa, i ovaj prijedlog bi sasvim prošao.

Bošnjačka stranka je, prema svemu sudeći, svjesno oborila Rezoluciju.

– Očigledno da su spinovi u pitanju i imali su za cilj da lažno predstave građansku koncepciju građanskog pokreta URA-e i mene kao predstavnika bošnjačkog naroda. Ovdje se radi o klasičnoj obmani bošnjačkog naroda koji su putem spinova lažno obaviješten, a ta lažna obavještenja išla su zna se odakle, iz kabineta DPS-a i BS-a. Također pismo od “plaćenice” te iste strane koja piše o “crnoj ruci” Suade Zoronjić ne dotiče me. Medijski pismeni ljudi znaju da je to igra DPS-a i Bošnjačke stranke.

Bošnjačka stranka koja plasira čitavu priču sa partnerima DPS-om jer su, kako kaže, zajedno u igri, priču o Srebrenici nastavlja koristiti u dnevno-političke svrhe. Inače, Bošnjačka stranka je za 12 godina vlasti mogla voditi borbu za pravno i suštinsko rješavanje pitanja Srebrenice. Samo, nije jasno kako se analizi djelovanja BS-a ne pristupa kritički i konačno neprizna neiskrenost partije. Srebrenica nije priča za poigravanje i potkusurivanje, pogotovo ne Bošnjačke stranke kojoj je povratak na vlast jedini cilj po svaku cijenu.

Previous articleMuftija Dudić uručio zahvalnicu Smaku Tutiću
Next articlePredsjednik Mešihata primio Mukadesu Šarić