Savjet za budžet i finansije jednoglasno usvojio 5 prijedloga SPP-a za budžetsku 2021.

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

09

Sjednica Skupštine grada Novog Pazara počela je jutros u 10 sati. Odbornici raspravljaju o 35 tačaka, među kojima su rebalans budžeta za tekuću i nacrt lokalnog budžeta za predstojeću godinu. Predsjednik odborničke grupe SPP-a  Edin Zećirović prokomentarisao je Prijedlog budžeta za 2021. godinu.

“Smatramo da prijedlog budžeta za 2021. godinu nije uopšte izbalansiran. Čak 1.620.000 ide nevladinim organizacijama. Saznaćemo i obećavamo da hoćemo u čije džepove ide toliki novac. Ako ide za nevladine organizacije, onda je u redu.  Ako ne ide, e pa tjeraćemo se do zadnjeg dinara”, istakao je Zećirović.

Na sastanku Savjeta za budžet i finansije održanom u četvrtak, ističe odbornik Zećirović, predložio je, kao predsjednik odborničke grupe SPP-a, da se za budžet 2021. godine doda 5 novih projekata i to:

1. Da se uveća stavka namijenjena za podsticaj i pomoć poljoprivredi sa planiranih 15.000.000 na 115.000.000 dinara.

2. Da se uvećaju budžetska sredstva osnovnim i srednjim školama za vrijednost koliko su one u blokadi kako bi mogle neometano da rade, što ukupno iznosi malo više od 10.000.000 dinara.

3. Dodavanje novog projekta u okviru postojećeg programa kojim bi se prikupljala novčana sredstva za eksproprijaciju zemljišta za završetak obilaznice.

4. Otvaranje novog projekta u okviru Programa 1 – Stanovanje, urbanizam i prostorno planiranje. Projektom bi se finansirala izrada planske dokumentacije za gasifikaciju kompletnog područja grada Novog Pazara.

5. Otvaranje novog projekta u okviru postojećeg Programa kojim bi se subvencionisalo poboljšanje energetske efikasnosti objekata, između ostalog radi smanjenja zagađenja grada Novog Pazara.

Za sve prijedloge, svih osam članova su glasali jednoglasno.

Vladajuća većina nije smogla snage da podrži prijedloge koje je Savjet jednoglasno usvojio. Ostaje da se vidi da li će za to smoći snage narednim rebalansom.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img