Mešihat osuđuje huškačku retoriku TANJUG-a

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji najoštrije osuđuje huškačku retoriku, tendenciozno i zlonamjerno izvještavanje Vaše agencije o događajima u Novom Pazaru od 16.12.2020. godine.

Potpuno neprofesionalno, bez utvrđivanja činjeničnog stanja, objavili ste vijest da je u „jutarnjim časovima“ grupa „naoružanih muškaraca zaposela gradilište islamskog centra“, te da se na tom prostoru „saobraćaj odvija usporeno, jer je na desetine vozila tutinskih registarskih oznaka parkirano uz ogradu Velikog groblja“.

Činjenično stanje je potpuno drugačije od objavljene vijesti. Niti je bilo naoružanih muškaraca, niti kolone automobila sa tutinskim tablicama koja je ometala saobraćaj, već je grupa vjerskih službenika i džematlija Islamske zajednice izašla na lice mjesta da spriječi dalju uzurpaciju dijela vakufske parcele kat. broj 2454/1 koja je obuhvaćena građevinskim radovima koji se izvode na drugoj parceli kat. broj 2454/2, dok su na putu bili parkirani automobili Regionalne TV Novi Pazar i njenog direktora Denisa Mavrića.

Islamska zajednica je pozvala i ponovo poziva nadležne opštinske i policijske organe da reaguju, tj. izađu na lice mjesta i činjenično utvrde ugrožavanje vakufskog dobra.

Do tad Islamska zajednica će uraditi sve što je neophodno, a u njenoj je moći, da se spriječi otimačina i pljačka njene imovine, bez obzira ko bili oni koji to pokušavaju učiniti.

 

Informativna služba

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img