GIZ uručio električne bicikle Sjenici

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Nemačka razvojna saradnja (GIZ) obezbedila je električne bicikle za Sjenicu. Bicikli dolaze kao podrška zaposlenima u oblasti socijalne zaštite u vreme ponovnog povećanja broja zaraženih od virusa Kovid-19. Namenjeni su gerontodomaćicama koje pružaju pomoć u kući za starija lica i čija je podrška posebno značajna zbog ograničenog kretanja i zdravstvenih rizika kojima su izloženi stariji.

„Danas smo primili jednu neobičnu donaciju u vidu tri elektrocikla, sa potrebnom pratećom opremom. Zahvalni smo GIZ-u na podršci, jer će omogućiti pružaocima usluga da lakše stignu do onih kojima je pomoć najpotrebnija. Ovo nije prvi put da Giz pomaže  našoj lokalnoj samoupravi, sa njima imamo izuzetnu saradnju koju ćemo i dalje nastaviti“, izjavio je predsednik Skupštine opštine Sjenica prof. dr Rejhan R. Kurtović.

Donaciju uručuje projekat nemačko-srpske razvojne saradnje Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe i obuhvata 3 električna bicikla, zajedno sa kacigama i sigurnosnim lancima. Električni bicikli rade na bateriju i mogu se voziti sa i bez elektro pogona, a bicikli za Sjenicu prilagođeni su i vožnji u brdovitim predelima.

“Pomoć u kući za strarija lica je jedna od najčešće korišćenih usluga socijalne zaštite. Veoma nam je drago da ćemo donacijom električnih bicikala podržati zaposlene u socijalnoj zaštiti i time olakšati dolazak do korisnika, a imati i pozitivan efekat na zaštitu životne sredine. Činjenica da su bicikli proizvedeni u Srbiji je dodatni bonus jer time podržavamo i razvoj domaće zelene ekonomije”, rekao je Markus Majer, vođa projekta.

Podrška Sjenici deo je veće mere podrške GIZ-a koja obuhvata 16 gradova i opština. Do kraja 2020. godine biće uručeno 58 električnih bicikala – 26 prilagođenih brdskim predelima i 32 namenjena ravničarkom terenu.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img