Home Vijesti Odbornica Dženeta Biševac podnijela krivičnu prijavu protiv narodnog poslanika i nosioca liste...

Odbornica Dženeta Biševac podnijela krivičnu prijavu protiv narodnog poslanika i nosioca liste Mirsada Hodžića

2787
0

Nakon što je odbornica SO Sjenica Dženeta Biševac 14.10.2020. dala podršku vlasti na čelu sa predsjednikom Munibom Mujagićem kreće tortura, prijetnje, ucjene, mobing i malteretiranje koje traje skoro dva mjeseca. Zbog svega navedenog odbornica Biševac je podnijela krivičnu prijavu protiv narodnog poslanika i nosioca liste SDA Sandžaka na izborima u Sjenici Mirsada Hodžića i njegovih saradnika.

Kako stoji u krivičnoj prijavi, u koju je agencija SANA imala uvid, Mirsad Hodžić i još par njegovih saradnika više puta su dolazili kod nje kući, prijetili joj i stavljali u izgled različite opasnosti koje će joj se desiti. Pored toga, maltrerirali su i članove njene porodice i rodbinu.

Zbog ugrožavanja sigurnosti, stalnih prijetnji i maltretiranja odbornica Biševac je tražila od policije i tužilaštva da je zaštite od Mirsada Hodžića, Mahmuta Fekovića, Musta Baltića, Admira Elezovića, Amela Papića i Faruka Muhovića.

Obzirom da je Mirsad Hodžić je zajedno sa Amelom Papićem pokušao da kompromituje odbornicu, izbacivanjem na internet portalima njene medicinske dokumentacije, ona je podnijela i prijavu policiji protiv njih i drugih ovlašćenih lica.

Odbornica Biševac očekuje nepristasnu i brzu reakciju policije i tužilaštva.