Grad Novi Pazar još uvijek nije usvojio završni račun za 2019. godinu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Grad Novi Pazar još uvijek nema usvojen završni račun za 2019. godinu, iako za nekoliko dana ulazimo u novu kalendarsku 2021. godinu.

Naša redakcija pokušala je da dođe do ovog akta kojim se utvrđuje ukupno godišnje poslovanje Grada Novog Pazara, odnosno ostvareni prihodi i način na koji su utrošena budžetska sredstva, međutim stigao odgovor da je završni račun još uvijek u skupštinskoj proceduri, te da će nakon što ga usvoji lokalni parlament biti dostupan javnosti.

– Na osnovu Vašeg zahtjeva broj 037-37/20 od 19.11.2020.godine obavještavamo Vas da su sve radnje vezane za Odluku o završnom računu za 2019.godinu, Konsolidovanom završnom računu za 2019.godinu i Izvještaju o reviziji finansijskih izvještaja grada Novog Pazara za 2019.godinu u skupštinskoj proceduri. Nakon prolaska skupštinske procedure svi podaci će biti dostupni na sajtu grada Novog Pazara.

O tome zašto je izrada završnog računa potrajala i zašto će se pred odbornicima naći u posljednjem zakonskom roku, na samom kraju 2020. godine, nije bilo riječi u odgovoru.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img