Potpredsjednik SDP-a platio 30.000 dinara kako bi izbjegao krivično gonjenje zbog falsifikovanja diplome

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Direktor i potpredsjednik Sandžačke demokratske partije (SDP) Muzafer Dragolovčanin  krivično je gonjen zbog falsifikovanja diplome, ali je krivični postupak protiv okončan nakon što je iznos od 30.000 dinara uplatio u humanitarne svrhe.
Podsjećamo da je protiv Muzafera Dragolovčanina Policijska uprava Novi Pazar podnijela krivičnu prijavu zbog falsifikovanja diplome o stečenoj višoj stručnoj spremi na Ekonomskom fakultetu u Istočnom Sarajevu. O cijelom slučaju bila je obaviještena Gradska uprava, ali je uprskos tome Dragolovčanin napredovao od mjesta službenika do pomoćnika gradonačelnika na kojem ostaje do 2016. godine. Na izborima 2020. godine dobija odbornički mandat na listi “Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”.

Osnovno javno tužilaštvo potvrdilo je za Sandžak televiziju da je protiv Dragolovčanina vođen krivični postupak, ali da je okončan 2014. godine, donošenjem rješenja o odbačaju krivične prijave, nakon primjene instituta odlaganja krivičnog gonjenja, nakon što je osumnjičeni uplatio novčani iznos od 30 000,00 dinara, na račun Udruženja paraplegičara u Novom Pazaru.

U pojašnjenju stoji da je Dragolovčanin imao pravo na institut odlaganja krivičnog gonjenja jer je ograničen na postupke za krivična djela za koja je zakonom propisana novčana kazna ili kazna zatvora do 5 godina.
- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img