Home Vijesti Muftija sandžački posjetio Priboj

Muftija sandžački posjetio Priboj

165
0

Danas 20. 11. 2020. godine, na Dan Sandžaka muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević posjetio je Medžlis IZ-e Priboj.

Tom prilikom održao je hutbu u Hasanaginoj džamiji gdje je govorio o istini i pravičnosti.
“Istina je cilj našeg stvaranja i smisao života i djelovanja na ovom svijetu. Istina je jedno od Allahovih imena El-Hakk. Ova riječ ima značenje i pravde i pravičnosti. Pravda je princip na kojem postoje i opstoje nebesa i Zemlja i sve što je na njima i između njih. Islam naređuje da se svačije pravo poštuje. Hadisko pravilo glasi:” Svakome daj pravo koje mu pripada!”

Naše je pravo, između ostalog, da ovdje slobodno živimo i da imamo sve što i drugim narodima pripada. Istina, pravda i pravičnost nam daju pravo nad domovinom koja se zove Sandžak. Pravo je i 20. novembar Dan Sandžaka, kazao je muftija Kujević.

On je oštro osudio verbalne napade i prijetnje koje su ovih dana putem društvenih mreža upućene glavnom imamu Medžlisa IZ-e Priboj Harunu ef. Eminagiću poručivši da je to svojevrsni napad na Islamsku zajednicu i Bošnjake kao narod.

“Nepravda i zlo nemaju budućnost a vječni su jedino oni koji se drže istine i pravičnosti. To je božija zakonitost u svemiru, poručio je na kraju muftija sandžački hfz. Kujević.