Home Rubrike Vijesti Za Sandžak televiziju o saobraćaju u Novom Pazaru govorio oficir Muslić

Za Sandžak televiziju o saobraćaju u Novom Pazaru govorio oficir Muslić

542
0

Povećan intezitet saobraćaja u Novom Pazaru ali i prepuna parking mjesta, otežavaju ne samo vozačima već i ostalim učesnicima u saobraćaju.

Za Sandžak televiziju iz PU Novi Pazar govorio je oficir saobracajne policije Muslić Edis , koliko je zapravo teško regulisati saobraćaj u Novom Pazaru.

“Na teritoriji Novog Pazara saobraćaj se odvija dosta usporeno zbog velikog broja putničkih i motornih vozila, pešaka, mortocikala, i svih drugih učesnika u saobraćaju a čije je kretanje usmjereno uglavnom u centralnim glavnim ulicama. Nemamo dovoljan broj parking mjesta, uske ulice gdje većina nema trotoare kojima bi trebalo da se kreću pešaci, u mnogome usporavaju odvijanje saobraćaja. Međutim, angažovanjem saobraćajnih policijskih službenika na kritičnim tačkama u određeno vrijeme, znatno ubrzava saobraćaj”.

Na pitanje da li su neophodni veći resursi, Muslić odgovara da se u poslednjih godina dosta unapredilo kako u kadru tako i u upravi.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova već nekoliko godina je znatno unapredilo rad policijskih službenika, prije svega jačanjem kadra, opremanjem policijskih službenika novim službenim vozilima i opremom koja se nalazi u njima a koju policijski službenici svakodnevno koriste. U saobraćajnoj policiji imamo dovoljan broj saobraćajnih službenika koji su spremni da u svakom trenutku odgovore na sve izazove a koji im se stavljanju na teret tj. ispred njih”.

U poslednjih dana je primjetna saobraćajna policija na terenu kako bi regulisala saobraćaj, to je dosta olakšavajuće ističe Muslić.

“Pojačanim prisustvom saobraćajne policije na terenu, zatim neposredim regulisanjem saobraćaja, znatno ubrzavamo saobraćajne tokove. Zatim nekim preventivnim radom odnosno upozorenjem i usmjeravanjem svih učesnika u saobraćaju, represivnim radom odnosno sankcionisanjem svih prekršaja i time težimo da smanjimo broj saobraćajnih nezgoda. U tekućoj 2020.godini evidentirano za 20 do 33% manje saobraćajnih nezgoda u odnosu na isti period u prošloj, 2019.godini”.

Naglašava da građani dosta mogu doprinjeti lakšem i bezbednijem regulisanju saobraćaja.

Neobilježena parking mjesta dosta remete regulisanju saobraćaja, ali svakako da angažovanjem policije se sve može lako riješiti, i da su kazne nekada neophodne za sve one koji ne poštuju pravila saobraćaja.

“Apelujem na sve vozače a koji su učesnici u saobraćaju da svoju brzinu kretanja prilagode uslovima i stanju na putevima. Posebno, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili bilo kakvih supstanci, da ne koriste mobilne telefone ali da koriste sigurnosni pojas na pravilan način. Jedino tako možemo podići svijest svih učesnika u saobraćaju kako bi spasili i sebe ali i druge”.

 

SANA

Previous articleDodijeljeni indeksi brucošima FIS-a
Next articleNijansa u Stockholmu održala svoj prvi kongres