Home Vijesti Otkrivamo – Ovo su javne nabavke i novac za koji su osumnjičeni...

Otkrivamo – Ovo su javne nabavke i novac za koji su osumnjičeni funkcioneri Gradske uprave

466
0

Vrijednost javnih nabavki za koje su radnici Gradske uprave Novog Pazara osumnjičeni za finansijski kriminal i korupcije iznosi 11.879.687 dinara, što je približno 100.000 eura, rečeno je agenciji SANA u Višem javnom Tužilaštvu u Kraljevu.

Riječ je o javnim nabavkama male vrijednosti koje su sprovedene krajem 2019. godine i početkom 2020. godine od strane Gradske uprave Grada Novog Pazara i to:

  • Radovi na izgradnji zalivnog sistema na Rekreacionom centru u Novom Pazaru
  • Radovi na osvjetljenju ulica Svetosavska (kod gradskog bedema u Novom Pazaru)
  • Radovi na tekućem održavanju prostora oko malog bazena na Rekreacionom centru
  • Radovi jesenje-zimskog hemijskog tretmana drveća, jesenja prihrane mineralnim đubrivima, estetskog i funkcionalnog orezivanja mladih drvorednih sadnica, pinciranja, skidanja zaperaka na sadnicama u Rekreacionom centru i obuke radnika na terenu.

Iz Tužilaštva pojašnjavaju da je ukupna vrijednost navedenih postupaka 11.879.687 dinara, ali navedeni novčani iznos ne predstavlja imovinsku korist, već se u konkretnom slučaju osumnjičeni terete da nisu ispoštovali proceduru propisanu Zakonom o javnim nabavkama i podzakonskim aktima, odnosno da su određene ponuđače stavljali u privilegovan položaj.

Podsjećamo protiv zaposlenih u Gradskoj upravi nastavlja krivični postupak kojim su predviđene višegodišnje zatvorske kazne. Muzafer Dragolovčanin se tereti za četiri krivična djela trgovina uticajem, pomoćnik gradonačelnika Ensar Škrijelj osumnjičen je za dva krivična djela trgovina uticajem, direktor JP „Zavod za urbanizam” Novi Pazar Suat Ljajić osumnjičen je za dva krivična djela zloupotreba službenog položaja, kao i zaposleni u Kulturnom centru Aladin Imamović za krivično djelo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom, dok je direktor JKP ,,Gradska čistoca” Novi Pazar Emin Omerović zaključio sporazum sa Tužilaštvom o priznanju krivičnog djela zloupotreba službenog položaja.

Radovi na izgradnji zalivnog sistema na Rekreacionom centru u Novom Pazaru
Ugovor za radove na izgradnji zalivnog sistema na Rekreacionom centru u Novom Pazaru
Ugovor za radove na osvjetljenju ulica Svetosavska
Ugovor za radove na tekućem održavanju prostora oko malog bazena na Rekreacionom centru