Zukorlić čestitao Bajdenu: Zapadni Balkan je čvorište svekolikog mira u Evropi

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Novoizabranom predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država njegovoj ekselenciji Joeu Bidenu

Č E S T I T K A

 

Uvažena ekselencijo,

u svoje lično ime, u ime Stranke pravde i pomirenja i mog naroda upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom historijske pobjede na proteklim predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovi izbori, održani u nesvakidašnjim uvjetima opće svjetske krize izazvane pandemijom Covida-19, dokaz su da građani SAD-a većinsko raspoloženje vide u demokratskim tekovinama poštivanja civilizacijskih vrijednosti koje uspostavljaju ravnotežu u svijetu. Vaša pobjeda uliva nadu da će se položaj doseljenika i manjinskih zajednica u SAD-u znatno poboljšati, među kojima je i brojna bošnjačka zajednica.

Nadamo se da ćete Vi i Vaš tim povratiti i ostatku svijetu vjeru u održanje te ravnoteže, s posebnim akcentom na Zapadni Balkan kao čvorište svekolikog mira u Evropi, gdje je neophodno dovršiti procese dijaloga među narodima koji će dovesti do općeg pomirenja na principima pravednosti i međusobnog uvažavanja.

S vjerom u Boga i nadom u bolje sutra, želim Vam puno uspjeha u obnašanju jedne od najodgovrnijih funkcija u svijetu i snage da se izborite za mir, ekonomsku stabilnost i prosperitet kako Sjedinjenih Američkih Država tako i cijeloga svijeta.

 

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije

Narodni poslanik

predsjednik Stranke pravde i pomirenja

akademik Muamer Zukorlić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img